BUREAU RIJNMOND

Plunderaars van bankrekeningen bejaarden in beeld

Wie zijn deze mannen?
Wie zijn deze mannen? © Bureau Rijnmond
Het aantal mensen dat slachtoffer wordt van babbeltrucs van criminelen stijgt nog altijd. Deze keer beelden van verdachten die drie Rotterdamse bejaarden oplichten.
De truc is vaak hetzelfde. Een zogenaamde bankmedewerker belt op en zegt dat er iets mis is met de rekening van het slachtoffer. Er moet snel actie ondernomen worden om te voorkomen dat de rekeninghouder veel geld verliest. Maar als hij of zij de pincode(s) doorgeeft en de bankpas(sen) meegeeft aan een zogenaamde koerier dan komt alles in orde.
Vervolgens worden de bankrekeningen door criminelen geplunderd. In deze drie zaken wordt er onder meer geshopt bij een winkel aan het Oostplein en gepind bij een geldautomaat aan het Bergwegplantsoen in Rotterdam-Noord. Ook is een verdachte gefilmd in de lift van een wooncomplex. De buit is ruim 1200 euro per keer.
We hebben al vaak voor dit soort praktijken gewaarschuwd. Maar nogmaals. Een bankmedewerker zal nooit om uw pincode vragen. Ook het ophalen van passen is iets wat een bank nooit doet. De mannen die worden getoond zijn eind vorig jaar en begin dit jaar actief. Wie herkent ze?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000