FEYENOORD

Koeman haalt Feyenoorders Geertruida, Wieffer én Hartman bij voorselectie Oranje

Lutsharel Geertruida op een training van Jong Oranje, met links Javairo Dilrosun
Lutsharel Geertruida op een training van Jong Oranje, met links Javairo Dilrosun © Gerrit van Keulen/Orange Pictures
Mooi nieuws voor Feyenoorders Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quilindschy Hartman deze vrijdag. Ronald Koeman heeft het drietal opgenomen in zijn eerste voorselectie in zijn tweede termijn als bondscoach van Oranje.
Geertruida, Wieffer en Hartman maken alle drie hun debuut in de voorselectie van het Nederlands elftal. Eerstgenoemde speelde al wel interlands voor Jong Oranje en verschillende elftallen daaronder. Wieffer en Hartman droegen nog nooit het shirt van Oranje als jeugdinternational.
Het drietal maakt dit seizoen een sterke indruk bij koploper Feyenoord. Geertruida toonde zich de afgelopen maanden een overtuigende vervanger van de geblesseerde Gernot Trauner in het hart van de verdediging, Wieffer stond op als nummer zes en jeugdproduct Hartman promoveerde binnen no-time tot eerste linksback van Arne Slot. Justin Bijlow ontbreekt uiteraard bij de voorselectie, de doelman van Feyenoord herstelt nog van een polsbreuk.
Het Nederlands elftal opent de EK-kwalificatie op 24 maart in en tegen Frankrijk. Drie dagen later wacht in De Kuip een duel met Gibraltar. In totaal prijken er nu 37 namen op de voorlopige lijst voor die wedstrijden, onder wie Georginio Wijnaldum. De oud-Feyenoorder miste het WK door blessureleed, maar maakte onlangs zijn rentree bij AS Roma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl