CHRISNATUURLIJK

Chris Natuurlijk van 4 maart geeft je kleur

De kleuren van het hindoeïstische lentefeest Holi Phagwa
De kleuren van het hindoeïstische lentefeest Holi Phagwa © Pixabay
In Chris Natuurlijk hoor je zaterdag vanaf 08:00 uur meer over plantaardig eten op het kleurrijke lentefeest Holi Phagwa, bizarre harige schepsels in de Kunsthal, illegale dierenhandel die het daglicht niet kan verdragen en een pionierende straathoekdominee in Rotterdam Crooswijk.
Gelegenheidsduo Tien&San kookt plantaardig voor het kleurrijke, hindoeïstische lentefeest Holi Phagwa en de Nationale Week zonder Vlees, Vis en Zuivel. Als “Tien Kookt” geeft Tineke de Lange vegetarische en veganistische kooklessen. Ze is regelmatig in Chris Natuurlijk te horen in de serie Tien kookt vegetarisch. Sandra van Houwelingen is schrijver van het kookboek Sorgh & Hoop, een kookboek voor liefhebbers van de Surinaamse keuken met een druk bestaan. In kookstudio Poffa’s op de Kaap in Rotterdam kookt het duo een aardappelkerrie en een linzensaus met roti.
Tineke de Lange en Sandra van Houwelingen koken plantaardig voor Holi en de Week zonder vlees, vis en zuivel
Tineke de Lange en Sandra van Houwelingen koken plantaardig voor Holi en de Week zonder vlees, vis en zuivel © Rijnmond

Dierbare goederen in de Museumnacht010

Voor nachtvlinders, avonturiers, dromers en denkers zijn zaterdagavond 4 maart musea, galeries en andere culturele instellingen in heel Rotterdam open, want het is Museumnacht010. Chris Natuurlijk duikt alvast onder in het Belasting- en Douanemuseum om de tentoonstelling Dierbare goederen over illegale dierenhandel te bekijken.
van links naar rechts Khalid Kabaj, Anne Marieke van Schaik en Laurèn ter Horst tussen "dierbare goederen"
van links naar rechts Khalid Kabaj, Anne Marieke van Schaik en Laurèn ter Horst tussen "dierbare goederen" © Rijnmond

Harige schepsels

In de Kunsthal kun je tijdens de Museumnacht010 tot diep in de nacht terecht bij alle tentoonstellingen, maar vooral Metamorphosis is bijzonder om in de avond te bezoeken, denkt conservator Vera Jorissen. “Dan lijkt het helemaal of je in een sprookje bent beland met schepsels waarvan je niet weet of ze nu mens, dier of allebei zijn.” De hybride wezens van de Australische kunstenaar Patricia Piccinini zien er levensecht uit, omdat ze gemaakt zijn met materialen als siliconen en menselijk haar.
Conservator Vera Jorissen neemt een kijkje in de tent van The Couple, een beeld van Patricia Piccinini op de tentoonstelling Metamorphosis in de Kunsthal
Conservator Vera Jorissen neemt een kijkje in de tent van The Couple, een beeld van Patricia Piccinini op de tentoonstelling Metamorphosis in de Kunsthal © Rijnmond

Van plattelandsdominee tot pionier in Rotterdam Crooswijk

Herman Noordegraaf uit Schiedam is te gast in Chris Natuurlijk. Hij komt vertellen over Op de Straathoek, een biografie over de legendarische dominee Gijsbert van Veldhuizen die zich van 1947 tot aan zijn dood in 1963 heeft ingezet voor Crooswijk, in die tijd een echte arbeidersbuurt met veel armoede en goedkope en slechte woningen.
Zaterdag 4 maart van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.