DWARSDOORRIJNMOND

Luister terug: Oud-Rotterdammer 3 maart 2023

Logo De Oud Rotterdammer
Logo De Oud Rotterdammer © De Oud-Rotterdammer
De oproepen van vrijdag 3 maart 2023
Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos?
Elke vrijdag rond 11.20 uur vermeldt Timo Pauw van De Oud-Rotterdammer een aantal oproepen uit deze bekende gratis krant in Dwars door Rijnmond.
De eerste oproep is van Arnold Kriesch, die vorige week een oproep deed. Hij zoekt foto’s van het interieur van de ijssalon van zijn ouders. Kees van Boven is een van de mensen die reageerde en die heeft aangetoond dat het om de locatie op de Schieweg ging en wel om nummer 5. Via Kees kwam er via onze eigen archieven kwamen vele artikelen tevoorschijn. Helaas nog niet de interieur foto’s die wij zoeken.
Arnold heeft inmiddels aangegeven dat foto’s van de buitenzijde van winkel ook welkom zijn. Dus eigenlijk een nieuwe oproep met het juiste adres zijnde Schieweg 5 IJssalon Kriesch periode jaren 50/60.
De tweede oproep is van Johan Vermeulen. Hij is op zoek naar informatie over Gerarda 'Gary' Broekhoven. Johan is op zoek in verband met het schrijven van een boek van een goede vriend van haar.
Gerarda woonde vanaf 1973 tot minimaal 1983 op Merellaan 373 in Maassluis. Johan neemt aan dat ze een verpleegster was en was oorspronkelijk afkomstig uit Druten.
Als afsluiter een oproep van Roger Donker. Hij is op zoek naar het jubileumboek Halve eeuw Berkel. Het is uitgegeven in 1948 ivm 50 jarig bestaan van Berkels Patent door A. Glavimans.
Reageren op de oproepjes kan via Timo@deoudrotterdammer.nl
Luister hier het fragment terug:
Oproepen vrijdag 3 maart 2023