FC RIJNMOND

Arman Avsaroglu in FC Rijnmond: ‘Waar eindigt dit? Feyenoord maakt serieus kans op de dubbel’

FC Rijnmond met Arman Avsaroglu
FC Rijnmond met Arman Avsaroglu © Rijnmond
In onze voetbaltalkshow FC Rijnmond gaat het uiteraard over de voorselectie van het Nederlands elftal. Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman van Feyenoord mogen hopen op een definitief plekje in Oranje voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. “Het is ook wel een grote voorselectie. Als je er nu niet bij zit kan je er geen reet van”, zegt Harry van der Laan in FC Rijnmond met een knipoog.
Om daar direct serieus aan toe te voegen: “Nee, Wieffer is buitengewoon sterk, Hartman ontwikkelt zich stormachtig en Geertruida staat nu op de plek waar hij thuishoort, centraal achterin, en doet het fantastisch. Het is niet zo gek dat ze in de voorselectie zitten.”
NOS-voetbalcommentator Arman Avsaroglu vindt Geertruida het meest klaar voor het Nederlands Elftal. “Hij speelt heel goed. Maar in Oranje komt Geertruida er niet aan te pas. Hij heeft te veel concurrentie, in de sterkste linie van Nederland. Maar Geertruida verdient deze kans wel.”

Vacature naast 'Frenkie'

Wat dat betreft ziet Avsaroglu meer kansen voor Wieffer. “Er is wel een vacature op de plek naast Frenkie de Jong. Als Wieffer zich door blijft ontwikkelen kan hij sneller een kans krijgen.”
De heren aan tafel praten ook over de competities waarin Feyenoord actief is. “In maart nog in alle competities, dat is ongelofelijk. En waar eindigt dit? Ze worden steeds stabieler. In Nederland hebben ze één keer verloren”, zegt Avsaroglu. “Feyenoord maakt serieus kans op de dubbel en ik zie ze in de Europa League ook wel ver komen.”
Natuurlijk gaat het in FC Rijnmond ook uitgebreid over de Rotterdamse derby tussen Excelsior en Sparta en over scheidsrechter Bas Nijhuis. Vooral Harry van der Laan is genadeloos over de leidsman.