DE VERDIEPING

Luister terug: Van honkbaltalent tot programmadirecteur van de provincie, dit is Hans Kleij

Hans Kleij.
Hans Kleij. © Ruud de Boer
Rotterdammer Hans Kleij was ooit Nederlands kampioen honkbal voor Sparta. Een slordige 48 jaar later kijkt hij uit op een groter speelveld: de provincie Zuid-Holland. Als programmadirecteur houdt hij zich actief bezig met grote, landschapsbepalende projecten.
...Met de verlenging van de A4, bijvoorbeeld. Al jaren werd er gesproken én gesteggeld over dit stuk snelweg tussen Delft en Schiedam. En het was vrij uniek dat de provincie de regie kreeg over de aanleg van een Rijksweg. Aan Kleij de schone taak om iedereen aan tafel te krijgen voor dit project. Niet alleen voor het stuk A4, maar ook voor de ontwikkeling van het hele gebied er omheen.
Hans Kleij is als programmadirecteur de spin in het web bij de provincie Zuid-Holland, waar hij 1800 collega's heeft. Welke infrastructurele uitdagingen staat de provincie nog meer te wachten? Ruud de Boer gaat er met Kleij uitgebreid over in gesprek in 'De Verdieping', waarin ook de verrassende muziekkeuze van Kleij te horen is.
Beluister hier het gesprek met Hans Kleij.
'De Verdieping' is ook iedere vrijdagavond te horen tussen 6 en 7 en als podcast: klik op een van onderstaande links en abonneer je op 'De Verdieping met Ruud de Boer'. Daar vind je nog veel meer verhalen van bijzondere regiogenoten!