Oliebollenactie van Sparta-supporters gered

De jaarlijkse oliebollenactie van het Sparta Supporters Running Team voor het goede doel heeft maandag alsnog het gewenste resultaat opgeleverd. Vanwege de afgelasting van de voetbalwedstrijd Sparta-Vitesse bleef initiatiefnemer Ruud Ammerlaan met twaalfhonderd oliebollen zitten.

Na een oproep in het Radio Rijnmond-programma Dwars Door Rijnmond meldde zich maandag iemand, die alsnog de overgebleven oliebollen op wilde kopen.

Roparun

Voor de wedstrijd Sparta-Vitesse waren er tweeduizend oliebollen gebakken, die voor 1 euro per stuk verkocht moesten worden. De opbrengst was bedoeld voor de Stichting Roparun.

Het leek een financiële domper te worden voor Ruud Ammerlaan toen bleek dat de wedstrijd Sparta-Vitesse zondag vanwege het winterweer niet kon doorgaan. Uiteindelijk wist Ammerlaan toch nog zo'n achthonderd bollen aan de man te brengen.

Dwars door Rijnmond

Onder meer de teammanager van Vitesse nam een zak oliebollen mee voor de spelers en Vitesse-doelman Remko Pasveer legde 20 euro neer voor een zak oliebollen voor het goede doel.

Na de oproep door Chantal Quak in het programma Dwars Door Rijnmond meldde maandag Koert de Winter zich bij RTV Rijnmond, die de overgebleven bollen wilde overnemen. Dinsdag zullen de oliebollen bij hem worden afgeleverd.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren