112-NIEUWS

Grote explosie in Oldenzaal blijkt fout van Rotterdammer | Merwedebrug Gorinchem afgesloten tot dinsdag 05:00 uur

Het mogelijke explosief werd aangetroffen in een busje
Het mogelijke explosief werd aangetroffen in een busje © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van maandag 6 maart.

21:00 uur - Merwedebrug Gorinchem tot dinsdag 05:00 uur dicht

Rijkswaterstaat voert vanavond en vannacht een test uit op het beweegbare deel van de Merwedebrug bij Gorinchem. Er wordt gekeken of alle technische installaties nog goed werken.
De A27 is tussen knooppunt Werkendam en Gorinchem-Avelingen in beide richtingen voor vrachtwagens en auto's dicht. Hulpdiensten mogen er wel door.
Er zijn omleidingsroutes ingesteld, die worden aangegeven met gele en digitale borden langs de weg. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A2 en A16. De A27 tussen Hooipolder en Werkendam is bereikbaar via de A59.

20:00 uur - Grote explosie in Oldenzaal blijkt fout van Rotterdammer

De explosie vorig jaar bij een huis in Oldenzaal was vermoedelijk het gevolg van een fout van een monteur uit Rotterdam. De man was bij het huis bezig met de aanleg van een laadpaal voor elektrische auto's toen hij een gasleiding raakte. Door de klap stortte het huis aan de Hoefsmid volledig in. Een persoon raakte lichtgewond.
Na uitgebreid onderzoek samen met de Arbeidsinspectie, maakte Justitie maandag bekend dat de Rotterdammer strafrechtelijk wordt vervolgd. Wat de verdenking tegen hem is, is nog niet bekend.

18:30 uur - 40 maanden cel voor mensensmokkel

De Turkse vrachtwagenchauffeur Vedat Y. heeft 40 maanden gevangenisstraf gekregen voor zijn poging om 18 mensen naar het Verenigd Koninkrijk te smokkelen. De dertien volwassenen en vijf kinderen hadden zich in mei vorig jaar verstopt onder een lading citroenen en werden betrapt in de Vulcaanhaven in Vlaardingen, waar de ferryhaven naar Groot-Brittannië is.
Een oplettende controleur vond de temperatuur van de lading te hoog, en ontdekte zo de mannen en jongens in de partij citrusvruchten. Vedat Y. verklaarde van niets te weten.
De rechtbank in Dordrecht concludeert na bestudering van onder meer de tachograaf van de vrachtwagen en zoekopdrachten van Y. in Google Maps dat de vrachtwagenchauffeur de achttien mensen oppikte op een parkeerplaats op de Veluwe.

16:30 uur - Rotterdammer aangehouden voor aanslag in Antwerpen

De Belgische politie heeft een Rotterdammer van 27 aangehouden voor een aanslag in Antwerpen, afgelopen mei. Daarbij werden vanuit een rijdende auto explosieven naar een woning gegooid. De aanhouding is onderdeel van een groter onderzoek naar aanslagen in Antwerpen. Een man van 26 uit Den Haag en een man van 22 uit Amsterdam werden aangehouden voor andere aanslagen in Antwerpen.

14:30 uur - Alblasserdammer opgepakt voor bankfraude

In een flatwoning in de Maasstraat in Alblasserdam is een 33-jarige man aangehouden voor bankfraude. Het onderzoek naar deze verdachte liep al langer. Het is niet duidelijk hoeveel de man heeft buitgemaakt en welke vormen van fraude hij pleegde.

01:25 uur - Explosief gevonden bij aanhouding scooterdieven

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een explosief aangetroffen bij de aanhouding van vier scooterdieven aan de Bleekstraat in Vlaardingen. De politie vond een verdacht voorwerp in het busje waar de dieven de gestolen scooter in probeerden te laden. Alle vier de verdachten zijn aangehouden. Het gaat om een Rotterdammer van 18 en drie van 25. Later werd een vijfde verdachte opgepakt. Het gaat om een 34-jarige Vlaardinger. De man werd aangehouden in een woning vlakbij het busje. Zijn precieze rol wordt nog onderzocht.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het voorwerp in de bus onderzocht en constateerde dat het daadwerkelijk om een explosief ging. Zij hebben het explosief meegenomen. Als gevolg van de vondst was de straat tot 06.30 uur afgesloten.

22:15 uur - Drie jongeren aangehouden na melding vuurwapen

In de Rotterdamse Coolhaven zijn zondagavond drie jongemannen van 17, 19 en 19 aangehouden toen zij in de portiek van een flat aan het blowen waren. Een voorbijganger zag dat de jongens iets bij zich hadden dat op een vuurwapen leek. Bij aankomst van de politie bleek het om een airsoft-wapen te gaan. De drie zijn uiteindelijk met een bekeuring naar huis gestuurd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl