nieuws

Bijna groen licht verbreding A15 tussen Papendrecht en Gorinchem

De A15  tussen Papendrecht en Gorinchem gaat op de schop. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat investeert honderden miljoenen euro's om de fileproblematiek van de A15 aan te pakken.
Vorige week werd opdracht gegeven tot een onderzoek. De A15 staat al jaren in de top van de filelijsten. Volgens de laatste berekeningen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) kosten de vertragingen op het traject jaarlijks zo'n 13 miljoen euro.
Veel automobilisten en vrachtwagenchauffeurs staan iedere dag tijdens de spitsuren in de file.

Oorzaak


Het probleem is dat de weg ter hoogte van Papendrecht tot aan Gorinchem van drie naar twee rijbanen gaat. Met het geld dat wordt geïnvesteerd kan ook dit stuk driebaans worden gemaakt, met minder files tot gevolg.
Volgens Hans Tanis, die gaat over de bereikbaarheid van de Drechtsteden, is het onderzoek goed nieuws. "Het onderzoek betekent een 'ja' tegen het oplossen van de fileproblemen. Als er een positief resultaat uit het onderzoek komt, dan wordt de weg vrijwel zeker aangepakt."
Volgens Tanis kan het onderzoek wel een jaar gaan duren. En ook de uitvoering kost tijd. "Ik denk dat het tussen de vier en de vijf jaar gaat duren voordat de weg daadwerkelijk is verbreed."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl