nieuws

PVV doet definitief mee in Rotterdam

Geert Wilders eerder in Dordrecht
Geert Wilders eerder in Dordrecht
De Partij voor de Vrijheid gaat definitief proberen om voet aan de grond te krijgen in Rotterdam. Geert Wilders presenteert donderdag de Rotterdamse lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Dat gebeurt op straat, bij de Essalam Moskee in Rotterdam-Zuid.
Wilders heeft al eerder laten weten dat hij met zijn partij in de gemeenteraad van Rotterdam wil komen. Het was lange tijd niet duidelijk of het hem zou lukken om genoeg kandidaten te vinden.
PVV-kamerlid Barry Madlener wordt niet de lijsttrekker in Rotterdam, zegt hij aan de telefoon. "Ik heb me er niet mee bemoeid." Madlener woont in Rockanje en zat in het verleden voor Leefbaar in de Rotterdamse gemeenteraad. Later heeft hij zich aangesloten bij Wilders. Aan de telefoon zegt hij dat het hem ook moeilijk zou vallen tegen zijn oude Leefbaar-maten te moeten strijden.
Volgens Madlener hebben veel kiezers een beroep op de PVV gedaan om naar Rotterdam te komen. "Immigratie en asiel blijven het hoofdthema en er heerst het gevoel dat Leefbaar niet heeft waargemaakt wat het heeft beloofd."
Ook noemt Madlener de partijen NIDA en DENK als reden waarom de PVV in Rotterdam deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen. "Mensen zijn daar heel bang voor, hebben zorgen over islamisering en zien hun stad veranderen."

Kandidatenlijst


Rotterdam is de eerste gemeente in de regio waar op de PVV gestemd kan worden. Ook in plaatsen als Dordrecht, Nissewaard, Hellevoetsluis, Vlaardingen en Schiedam zou de partij mee willen doen. Of de PVV daar al een kandidatenlijst rond heeft, is nog niet bekend.
Vorige week zei Wilders dat de partij in veel plaatsen problemen heeft om genoeg goede kandidaten te vinden. Het gaat de PVV daarom niet lukken om in 60 gemeenten mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen. Dat was oorspronkelijk wel het plan, volgens partijleider Wilders.