LOKAAL

Maassluis krijgt zelfoogsttuin; hier kunnen abonnees zelf oogsten

© WOS
Zelf je groente en fruit kweken en oogsten, in Maassluis wordt dat nog deze zomer mogelijk. De voormalige natuurijsbaan in Maassluis verandert momenteel in een zogenoemde zelfoogsttuin. Initiatiefnemer Remko Boers is met vrijwilligers al druk bezig met de aanleg.
Boers zocht al een tijdje naar een locatie voor deze variant op volkstuintjes en vond die uiteindelijk dicht bij huis, vertelt hij bij streekomroep WOS: "Ik zocht een groene plek om te starten, waar mensen kunnen samen komen en gelijkgestemden elkaar kunnen vinden." In zelfoogsttuin De Groentemeester worden groente gekweekt die abonnees zelf kunnen oogsten: "Ik noem die mensen oogstgenoten."
De moestuin is onderdeel van een veel groter plan. Daarin verandert het gebouwtje aan de rand van de voormalige ijsbaan volgens Boers in "een lunch-locatie annex streekproeverij" en wordt rondom meer groen aangelegd: "op het veld daar achter komt een voedselbos en daaruit komen, net als uit de moestuin, producten die je kunt eten en geserveerd worden in de streekproeverij."
Dit verhaal komt van onze mediapartner WOS