nieuws

61 Nederlanders omgekomen bij vliegtuigcrash

airways1.jpg
airways1.jpg
ROTTERDAM - 61 Nederlanders zijn omgekomen bij een crash van een vliegtuig van Afriqiyah Airways bij Tripoli. Of er slachtoffers uit het Rijnmond-gebied in het toestel zaten is vooralsnog onbekend.
Het aantal Nederlanders dat slachtoffer is geworden van de crash is voorlopig vastgesteld op 61. De enige overlevende van de crash is een Nederlandse jongen. Hij is in een ziekenhuis in Tripoli geopereerd. Volgens Libische functionarissen verkeert het jongetje in relatief goede conditie. Hij zou acht of tien jaar oud zijn.

Rotterdam Airport

Vanaf Rotterdam Airport vertrekt woensdagavond een regeringstoestel naar Tripoli. Aan boord van het toestel zijn diplomaten en leden van de Dienst Forensisch Onderzoek. Ze zullen helpen de Nederlandse slachtoffers in Libië te identificeren. Volgens de woordvoerder van de Rotterdamse luchthaven zal het toestel na 10 uur woensdagavond richting Tripoli vertrekken.
ANWB
Een team van de ANWB vertrekt donderdag om 13.30 uur naar Tripoli. Eerste doel is volgens een woordvoerder het kind dat als enige de vliegtuigcrash heeft overleefd. Volgens de woordvoerder is het nog niet helemaal zeker dat het gaat om een Nederlands kind, maar ,,we verwachtendat het vandaag of morgen wel duidelijk wordt, en we vinden het de moeite waard om daar dan al te zijn indien blijkt dat het gaat om een Nederlands jongetje.'' Het team, met daarin een verpleegkundige, een traumapsycholoog en een hulpverlener, wil het jongetje zo snel mogelijk naar Nederland halen.
Crisisteam
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een crisisteam geformeerd. Via het telefoonnummer 088-2692112 van de ANWB Alarmcentrale kunnen familieleden terecht voor meer informatie.
Weet u iets over mogelijke passagiers uit het Rijnmond-gebied? Mail ons hier