Vijfentwintighonderd meter kerstkramen in Dordtse binnenstad

De komende drie dagen pakt Dordrecht weer uit met de grootste kerstmarkt van Nederland. Er is een route uitgezet van 2,5 kilometer met kramen vol kerstspullen, hapjes en drankjes en podia met gospelkoren en theater. Daarmee moet de markt ook de meest sfeervolle van Nederland worden, zegt de organisatie.

Het hele centrum staat vol met enkele honderden kramen. De meeste kramen staan rond de Grote Kerk, op de Voorstraat, Wijnstraat, Visbrug en het plein bij het stadhuis. De stad verwacht ruim 350 duizend bezoekers.

Worstverkoper Patrick Smolder staat graag met zijn kraam op de markt. "Ik kom veel op kerstmarkten, ook in Duitsland. Ik zie wat daar gebeurt. Maar wat hier wordt neergezet, daar mag Nederland echt wel trots op zijn."

De markt ziet er iets anders uit dan voorgaande jaren. Er wordt gewerkt aan de kademuur en daarom staan er geen tenten op de Lange Geldersekade. Ook is de ijsbaan verdwenen.

Om de kerstmarkt veilig te laten verlopen, ook met het oog op aanslagen op soortgelijke markten in het buitenland, heeft de gemeente allerlei zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen. Er staan onder andere road blocks op diverse plekken.

Directeur Gerben Baaij van Dordrecht Marketing: "Wij gaan er vanuit dat de kerstmarkt een fantastisch feest wordt. Maar je wilt geen enkel risico lopen."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: