BUREAU RIJNMOND

Manke dader van aanslag op Schiedams café Proosje gefilmd

Dader van aanslag op Schiedams café Proosje gefilmd
Dader van aanslag op Schiedams café Proosje gefilmd © Bureau Rijnmond
Er breekt brand uit bij een café in Schiedam. Onderzoek wijst uit dat het vuur is aangestoken. De schade is groot. De brandstichter die dit op zijn geweten heeft is gefilmd. Vanavond beelden van de man in Bureau Rijnmond.
Het is doodstil in de Hoogstraat die vroege donderdagmorgen van 29 december. Rond 3.45 uur komt er een man op een scooter aanrijden. Hij pakt wat van zijn scooter en spuit of giet met behulp van een slangetje een vermoedelijk brandbare vloeistof door de brievenbus van café Proosje.
Vervolgens start hij de scooter, maar gaat terug naar de deur en steekt dan iets aan wat hij vervolgens door de brievenbus gooit. Kort nadat hij wegrijdt verder de Hoogstraat in, is er een steekvlam en een ontploffing te zien. Daarna ontstaat er een uitslaande brand.
De brandstichter is bij het café gefilmd. Maar ook op het Land van Belofte, waar hij kort voor de aanslag even stilstaat en wat voorbereidingen treft. Doordat hij dan precies achter een paal staat is hij helaas niet goed te zien, maar wel zijn zilvergrijze scooter. Het is waarschijnlijk een Piaggio Fly. Aan het stuur zit een telefoonhouder en aan de achterzijde is een metalen rek bevestigd.

Dader loopt mank

Tijdens zijn activiteiten bij het café valt op dat hij donkere kleding aanheeft. Verder draagt hij handschoenen en een lichte helm. Over de helm is een donkerkleurige stoffen hoes met lichtkleurige vormen getrokken. Bovendien lijkt hij mank te lopen.
Wie herkent de dader en/of de scooter? Uiteraard zijn nieuwe beelden van bewakingscamera’s, dashcams en deurbelcamera’s, alsmede nieuwe getuigenissen welkom.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000