BUREAU RIJNMOND

Dode baby gevonden in de Lek, zoektocht naar moeder

Dode baby gevonden in de Lek, zoektocht naar moeder
Dode baby gevonden in de Lek, zoektocht naar moeder © Bureau Rijnmond
Een lugubere vondst doet een man die in Lekkerkerk bij een zijarm van de rivier de Lek aan het werk is. Hij ziet een donkergrijze plastic zak drijven. Als hij die opent ontdekt hij dat er een overleden volgroeide baby inligt. Het is een meisje. Hij waarschuwt direct de politie.
Het lichaampje van de baby wordt op vrijdag 3 maart rond 13.00 uur gevonden langs de Schuwacht. Dat is de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek vlakbij de Eendenkooi. Wat de doodsoorzaak is en wie haar ouders zijn is nog onduidelijk.
Ook weet de politie niet of de plastic zak daar is achtergelaten of dat dit op een andere plek aan de Lek is gebeurd. Dit kan op een plek stroomopwaarts zijn geweest tussen Schoonhoven en Lekkerkerk. Dus doet de politie een oproep aan mensen die de zak eerder hebben zien drijven en/of daar camerabeelden van hebben zich te melden.
Bovendien maakt de politie zich zorgen over het welzijn van de moeder. Het is mogelijk dat er mensen zijn die hebben geweten dat ze zwanger was en dat ze nu niet kan verklaren waar de baby is gebleven. Dus als u denkt te weten wie de moeder is of wie beide ouders zijn? Laat het weten. De politie verzekert dat er zorgvuldig met uw informatie wordt omgegaan.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000