nieuws

Asbest vrijgekomen bij brand opslagloods Goeree-Overflakkee

In een opslagloods aan de Achterweg in Melissant is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. Bij de brand is asbest uit het dak van de schuur vrijgekomen. De brandweer waarschuwt mensen om het asbest niet aan te raken.
De brandweer had het vuur rond 05:00 uur 's ochtends onder controle. Doordat er weinig wind stond en het regende is de verspreiding van het asbest beperkt gebleven. Toch ligt er een kleine hoeveelheid asbest in tuintjes en op straat. De brandweer adviseert mensen daarom om hun schoenen af te spoelen voordat ze hun huis binnenlopen.
Er zijn ook brandresten terechtgekomen op landbouwgrond in de omgeving. De gemeente gaat hierover informatie inwinnen en via de website van de gemeente bewoners op de hoogte houden.
Tekst gaat onder tweet verder

Zichtbare asbest verwijderd


Rond 09:15 uur had de brandweer de openbare weg schoongemaakt. Ook auto's zijn afgespoeld. In de loop van de dag zal een gespecialiseerd bedrijf plekken onderzoeken waar het asbest meer minder goed zichtbaar is en de vrijgekomen stof verwijderen, zo laat de brandweer weten.
De bewoners van de Achterweg hoefden hun woning niet uit, de brand was niet overgeslagen. Zij zijn in gebouw de Poort aan de Voorstraat geïnformeerd over het aangetroffen asbest.

Loods uitgebrand


De brand ontstond in een loods van veertig meter waar boten en caravans stonden gestald. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Het gebouw is volledig uitgebrand en alle caravans en boten moeten als verloren worden beschouwd.

Nog een brand


In dezelfde nacht was er rond 01:30 uur ook al brand aan de Achterweg. Dat ging om een brandende camper op het terrein buiten de loods die in brand stond. Of de twee branden iets met elkaar te maken hebben, is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl