FEYENOORD

Beter Feyenoord in slotfase naast Shakhtar Donetsk, Bullaude voorkomt nederlaag (1-1)

Ezequiel Bullaude kopt de belangrijke 1-1 voor Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk binnen
Ezequiel Bullaude kopt de belangrijke 1-1 voor Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk binnen © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Europa League tegen Shakhtar Donetsk met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Arne Slot leek in Warschau tegen een volkomen onnodige nederlaag aan te lopen, maar de Rotterdammers sloegen zoals zo vaak dit seizoen in de slotfase toe. Invaller Ezequiel Bullaude was verantwoordelijk voor die treffer.
Drie belangrijke momenten in Shakhtar Donetsk-Feyenoord
Drie belangrijke momenten in Shakhtar Donetsk-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
In de eerste helft hielden Shakhtar Donetsk en Feyenoord elkaar behoorlijk in evenwicht. De Rotterdammers kwamen defensief geen moment in de problemen, maar aanvallend lieten de bezoekers zelf ook niet gek veel zien.
Arne Slot na het 1-1 gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk: 'Ongelofelijk hoeveel Feyenoorders ons steunen'
De beste mogelijkheid kreeg Feyenoord - dat Santiago Giménez in de warming-up zag afhaken - na elf minuten voetballen. Oussama Idrissi wilde Sebastian Szymanski bereiken, waar hij misschien voor eigen succes had moeten gaan.
Tekst gaat verder onder foto
Lucas Taylor (Shakhtar Donetsk) en Oussama Idrissi (Feyenoord) strijden om de bal
Lucas Taylor (Shakhtar Donetsk) en Oussama Idrissi (Feyenoord) strijden om de bal © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Tien minuten voor rust, op het moment dat Feyenoord wel meer aandrong, was Quilindschy Hartman het eindstation van een prima lopende aanval. De linksback kwam alleen niet tot een gevaarlijk schot. Marcus Pedersen was ook dreigend, maar hij miste het overzicht om een ploeggenoot te bereiken.
Met ongewijzigde teams startten beide ploegen aan de tweede helft in het stadion van Legia Warschau, met ook Jerzy Dudek op de tribune. De oud-keeper van Feyenoord, kampioen in het seizoen 1998/1999, had zelfs een shirt aan van zijn voormalige club.
Tekst gaat verder onder foto
Jerzy Dudek bezocht Shakhtar Donetsk-Feyenoord in een oud shirt van de Rotterdammers
Jerzy Dudek bezocht Shakhtar Donetsk-Feyenoord in een oud shirt van de Rotterdammers © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Dudek kon kort na rust bijna juichen, maar de inglijdende Danilo kreeg de bal niet langs keeper Anatoliy Trubin. Feyenoord werd sterker en ook Alireza Jahanbakhsh was dichtbij de openingstreffer. Zijn gekrulde schot op de rand van het strafschopgebied zeilde net naast.
Feyenoord bleef ook na die snelle kansen in deel twee dominant. Lutsharel Geertruida ging heel slordig om met een kans na een prachtige pass van aanvoerder Orkun Kökcü. Na 64 minuten had Trubin een prachtig antwoord op een achterwaartse kopbal van Danilo.
Alireza Jahanbakhsh gevaarlijk voor Feyenoord
Alireza Jahanbakhsh gevaarlijk voor Feyenoord © VKSportphoto/Yannick Verhoeven
Shakhtar kwam er helemaal niet aan te pas, maar bleef wel overeind in Warschau. Slot, die Gernot Trauner al in had gebracht, wisselde ook Szymanski en Idrissi voor Javairô Dilrosun en Igor Paixão.
Twaalf minuten voor tijd kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong. Uit een corner scoorde Yaroslav Rakitskyy heel fortuinlijk met zijn rug: 1-0. Kort voor tijd miste Jahanbakhsh aan de andere kant een enorme kopkans. Het was zijn laatste actie, want Jahanbakhsh werd vervangen door Ezequiel Bullaude.
Orkun Kökçü spreekt zijn ergernis uit na Shakhtar Donetsk-Feyenoord (1-1): 'Je moet wéér alles goedmaken'
Koud in het veld kopte Bullaude de gelijkmaker binnen. Uit een voorzet van Paixão knikte hij tegendraads binnen: 1-1. In blessuretijd werd een goal van Geertruida vanwege buitenspel nog afgekeurd.
Zo klonk de 1-1 van Ezequiel Bullaude bij Shakhtar Donetsk-Feyenoord op Radio Rijnmond

Shakhtar Donetsk - Feyenoord 1-1 (0-0)

78' Yaroslav Rakitskyy 1-0
88' Ezequiel Bullaude 1-1
Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen (57. Trauner), Geertruida, Hancko, Hartman, Wieffer, Kökcü, Szymanski (72. Dilrosun), Jahanbakhsh (86. Bullaude), Danilo, Idrissi (72. Paixão)