FEYENOORD

Podcast Feyenoord: over tip van Pusic aan Slot en het vertrouwen in de return

Ezequiel Bullaude was erg belangrijk voor Feyenoord in het heenduel met Shakhtar Donetsk
Ezequiel Bullaude was erg belangrijk voor Feyenoord in het heenduel met Shakhtar Donetsk © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
In een nieuwe Podcast Feyenoord gaat het uiteraard over het gelijkspel van de Rotterdammers tegen Shakhtar Donetsk. Het werd 1-1, op het nippertje, en daarmee kreeg de ploeg van trainer Arne Slot te weinig. "Het was niet eens een kans voor Shakhtar waar die goal uit viel", vertelt Dennis Kranenburg, die samen met Dennis van Eersel verslag deed van het duel in Warschau.
"Feyenoord heeft eigenlijk niets weggegeven, er werd zo goed verdedigd. Als je deze wedstrijd nog had verloren, nou, dan had het wel als heel oneerlijk gevoeld", zegt Van Eersel. Maar verliezen deed Feyenoord opnieuw niet, omdat Ezequiel Bullaude kort voor tijd gelijkmaakte.
"Het was echt goed dat hij hem tegendraads inkopte", vindt Kranenburg. Van Eersel hoopt dat de Argentijn meer speeltijd krijgt in de komende maanden. "Want hij is wel doelgericht." Dat Bullaude nog inviel kort voor tijd was te danken aan assistent Marino Pusic. Hij gaf Arne Slot het advies om hem in te brengen. In de podcast vertellen onze Feyenoord-watchers wat Slot daarover had te zeggen tijdens de persconferentie.
Slot en aanvoerder Orkun Kökcü baalden na afloop flink van het 1-1 gelijkspel, want kansen kreeg Feyenoord in de tweede helft voldoende. "En nu moest Feyenoord blijven gaan. Dat kost zoveel energie", aldus Kranenburg. "Als je de wedstrijd eerder beslist hoef je niet tot het einde gas te geven. Dan verspeel je minder kracht en energie in deze drukke fase van het seizoen."
In de warming-up haakte Santiago Giménez af voor het duel met Shakhtar, Danilo verving hem. Van Eersel twijfelt of Giménez zondag wel van de partij is. "Want Slot wil geen risico met hem nemen."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!