FC RIJNMOND

Verbeek in FC Rijnmond: ‘Shakhtar gaat met poep in de broek naar Feyenoord’

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Gertjan Verbeek, Dennis van Eersel en Thomas Verhaar
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Gertjan Verbeek, Dennis van Eersel en Thomas Verhaar © Rijnmond
Gertjan Verbeek heeft veel vertrouwen in een goede afloop voor Feyenoord in de achtste finale van de Europa League. Dat zegt de voormalig trainer van de Rotterdammers in FC Rijnmond. Dat komt doordat de selectie van Shakhtar Donetsk volgens hem een flink jasje heeft uitgedaan. “Shakhtar gaat met poep in de broek naar Feyenoord”, vermoedt Verbeek.
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
Gertjan Verbeek in FC Rijnmond: ‘Shakhtar gaat met poep in de broek naar Feyenoord’
Shakhtar Donetsk maakte vroeger veel gebruik van buitenlanders, merkt Verbeek op. Vanwege het conflict met Rusland staan er vooral spelers uit Oekraïne op het veld. “Shakhtar Donetsk zou in de eredivisie geen hoge ogen gooien met het huidige potentieel. Thuis moet dat geen probleem zijn voor Feyenoord”, vindt Verbeek. “Shakhtar Donetsk is op dit moment geen top. Het onzag voor Feyenoord zag je duidelijk.”
In FC Rijnmond haalt Verbeek de vaak succesvolle slotfase van Feyenoord aan. Daarin weten de Rotterdammers vaak het net te vinden. “We kijken veel naar Shakhtar, maar bij Feyenoord vielen ook veel spelers tegen. In de aanval haperde en scoorde Feyenoord niet. Oussama Idrissi en Marcus Pedersen zijn de dissonanten in het spel, zeker gisteren. Wat Feyenoord de laatste weken laat zien, is dat de club in de eindfase directer gaat spelen. Zo viel ook de 1-1. Het is niet alleen dominantie, zoals trainer Arne Slot goed verwoordt.”
Niet alleen Verbeek zat aan de tafel van FC Rijnmond. Ook Feyenoord-watcher Dennis van Eersel en analyticus Thomas Verhaar schoven bij presentator Bart Nolles aan. Verhaar wil niet helemaal meegaan in de visie van Verbeek. “Ik heb in de slotfase juist het idee dat Feyenoord een extra speler in de zestien brengt. De bezetting is dan beter. Dan vallen die doelpunten wél”, aldus Verhaar.

‘Wieffer levert gewoon’

Vorige week hoorde Mats Wieffer voor het eerst dat hij in de voorselectie van Oranje zit. Dat was voor hem het begin van twee belangrijke weken, waarin de middenvelder van Feyenoord twee Europese duels én De Klassieker bij Ajax speelt. Volgens Van Eersel is Wieffer voor de eerste wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk in elk geval geslaagd.
Mats Wieffer (Feyenoord) en Lassina Traoré (Shakhtar Donetsk) in een kopduel
Mats Wieffer (Feyenoord) en Lassina Traoré (Shakhtar Donetsk) in een kopduel © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Sterker nog, Van Eersel snapt de twijfels rondom de persoon van Wieffer niet zo goed. “Want hij levert gewoon”, stipt hij aan. Verbeek is wat terughoudender. “Maar ik ben benieuwd hoe hij onder een andere trainer dan Slot rendeert.”