nieuws

'Einde aan overstromingen Ridderkerk'

2010-kerkweg01.cropresize.tmp.jpg
2010-kerkweg01.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Er komt toch een oplossing voor de bewoners van de Kerkweg-Zuid in Ridderkerk. Dat heeft wethouder Arie den Ouden dinsdag beloofd. Maandag kregen de bewoners nog te horen dat ze met een overstroming op zijn tijd moesten leren leven.
De Kerkweg-Zuid ligt zo laag dat bij hevige regenval het water de huizen instroomt. Dat gebeurde onder meer in 2005 en 2009. De gemeente en het Waterschap lieten onderzoeken wat er gedaan kan worden om het probleem op te lossen. De conclusie van de onderzoekers luidt dat alleen het verhogen van de vloeren van de huizen een definitief einde voor de wateroverlast biedt, maar dat is te duur en teveel gedoe.
Maar volgens verantwoordelijk wethouder Arie den Ouden is er nu dus een tweede en beter betaalbaar plan; een zogeheten afkoppelsysteem. Het regenwater komt van de daken en stroomt in een nog te bouwen goot. Via de goot stroomt het richting de sloot achter de huizen. De sloot wordt daarvoor breder gemaakt.
Daarmee lijkt het probleem opgelost, maar de bewoners zijn cynisch. Marinka Put gelooft er bijvoorbeeld helemaal niks van: “Gisteren moesten we het nog gewoon accepteren, en nu is er opeens een oplossing, geloof je het zelf?”
Dinsdagavond legt de gemeente het plan voor aan de bewoners van de laaggelegen Kerkweg-Zuid.