FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord over gedenkwaardige wedstrijd en de kracht van Ezequiel Bullaude en Lutsharel Geertruida

Lutsharel Geertruida speelde namens Feyenoord tegen FC Volendam weer een goede wedstrijd
Lutsharel Geertruida speelde namens Feyenoord tegen FC Volendam weer een goede wedstrijd © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
In een gloednieuwe Podcast Feyenoord ging het logischerwijs over de benauwde zege die de ploeg van Arne Slot boekte op FC Volendam (2-1). De mannen gingen, naast een gesprek over de geïrriteerde huig van Dennis Kranenburg, in op de 'gedenkwaardige wedstrijden' van Feyenoord en de kracht van Ezequiel Bullaude en Lutsharel Geertruida.
"Het mag wel een keer wat gemakkelijker en ruimer. Maar ja, voor de ontlading en voor het vermaak in zo'n stadion als je iedereen zo gelukkig als een kind ziet staan, dan zijn het wel weer gedenkwaardige wedstrijden en avonden", zegt Dennis van Eersel naar aanleiding van de zege op FC Volendam. Kranenburg: "De vraag is hoe lang je dit nog volhoudt. Maar als een wonder boven wonder blijft het telkens het geval."
Feyenoord moest, zoals zo vaak dit seizoen, een achterstand ombuigen. Dat deed de ploeg mede omdat Ezequiel Bullaude bij rust inviel in de ploeg. De Argentijn was niet bij een doelpunt betrokken zoals hij op bezoek bij Shakthar Donetsk was, maar viel desondanks ijzersterk in. "Dat is wel iemand die flink aan de deur staat te rammelen wat betreft een basisplaats", vindt Kranenburg.

Veelbelovende Bullaude

Van Eersel: "Bullaude had die belangrijke kopbal in Warschau en vandaag viel hij sterk in. Ik heb er blij vlagen echt van genoten. Bullaude heeft de techniek en op sommige momenten heerlijke acties. Ook die ene aanname die hij zo aan zijn voet geplakt had zitten. Maar hij kan er ook inkletsen en is niet van de bal af te zetten. Ik vind het echt wel veelbelovend."
Ook waren de mannen lovend over Lutsharel Geertruida, die bij de 1-1 goed doorzette en een haarfijne assist afleverde op Santiago Gimenez. "Omdat ik vind dat hij op die centrale plek goed zijn draai heeft gevonden toen Gernot Trauner er niet was. En vandaag werd hij in de rust naar rechts gezet en dat deed hij ook goed. Geertruida was sterk in de duels. Hij straalde heel erg rust en kalmte uit."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!