112-NIEUWS

Gewonde en drie aanhoudingen bij steekpartij | Vlaardinger overvallen in eigen woning

Eén persoon raakte bij de steekpartij gewond
Eén persoon raakte bij de steekpartij gewond © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van maandag 13 maart.

Politie helpt personeel verslavingskliniek bij agressief persoon

Het personeel van verslavingskliniek Antes heeft maandagavond de hulp van de politie ingeschakeld bij het in bedwang krijgen van een agressief persoon. Medewerkers kregen die persoon zelf niet onder controle. Niemand raakte gewond en er is ook niemand aangehouden.

N57 tot dinsdagochtend afgesloten

De N57 bij Ouddorp is vanaf maandagavond 20:00 uur tot en met dinsdagochtend 07:00 uur afgesloten. Er wordt nieuw asfalt op de weg gelegd. Dat heeft te maken met een ongeluk dat maandagochtend op de weg plaatsvond. Daarbij raakte het wegdek flink beschadigd.

Gewonde en drie aanhoudingen bij steekpartij

Bij een steekpartij in een galerijflat aan de Lavasweg in Hoogvliet is maandagavond een man gewond geraakt. De politie heeft ter plaatse twee verdachten aangehouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd hij later alsnog als derde verdachte aangehouden. Wat de toedracht van de steekpartij was, is nog onbekend.

Vlaardinger overvallen in eigen woning

Aan de Philips de Goedestraat in Vlaardingen is een bewoner in zijn eigen huis door vier in het donker geklede mannen overvallen. De bewoner bleef daarbij ongedeerd. De overvallers gingen er uiteindelijk met een onbekende buit vandoor. De politie is op zoek naar getuigen en doet onderzoek.

Rotterdammer (16) blijft langer vast voor mislukte overval

De 16-jarige Rotterdammer die betrokken zou zijn geweest bij een mislukte overval op een Belgische wapenhandelaar, blijft twee weken langer vastzitten, dat meldt het Openbaar Ministerie op maandag. Twee andere 19-jarige verdachten, ook Rotterdammers, zijn overgedragen aan België.
De overval vond donderdag 9 maart plaats bij een wapenhandelaar in het Belgische Nieuwmoer. Daarop volgde een achtervolging die eindigde in Rijsbergen in Nederland. Daarbij werden ook waarschuwingsschoten gelost. Eén van de meerderjarige verdachten werden tijdens zijn aanhouding gebeten door een politiehond. Verder raakte niemand gewond bij de overval en achtervolging.

N57 bij Ouddorp weer open na afsluiting

De N57 is ter hoogte van Ouddorp is maandagmiddag afgesloten vanwege een geschaarde vrachtwagen en afgevallen lading. De truck vervoerde oud ijzer en deze lading is verspreid op de weg terechtgekomen. Kort na 14.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.
Verkeer tussen Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee kan plaatselijke wegen in en rond Ouddorp nemen om langs de afsluiting te komen.
Tussen maandagavond 20:00 uur en dinsdagochtend 07.00 uur wordt de weg opnieuw afgesloten om het asfalt te herstellen.
De ravage op de N57, met in de achtergrond de geschaarde vrachtwagen
De ravage op de N57, met in de achtergrond de geschaarde vrachtwagen © Twitter-Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Stationcar volledig uitgebrand op A15 bij Rhoon

Op de A15 bij Rhoon, richting Europoort, is aan het begin van de middag een personenwagen volledig uitgebrand. De bestuurder trok de kassa van een kermisattractie. Het hokje ontsnapte aan de vlammen. Het vuur was kort, maar hevig.
De weg richting Europoort is tussen het Vaanplein en Rotterdam-Charlois was enige tijd afgesloten.
De stationcar brandde volledig uit
De stationcar brandde volledig uit © MediaTV

Verzwakte jonge bruinvis aangespoeld op strand Ouddorp

Op het strand bij Ouddorp is een levende jonge bruinvis aangespoeld. Het vrouwtjesdier is sterk vermagerd en braakt af en toe. Er komt ook vocht uit het blaasgat. Ze weegt 19 kilo. Leden van het Reddingsteam Zeedieren Goeree-Overflakkee ontfermen zich zaterdagmiddag als eerst over de bruinvis, die door de vinder 'Norah' is genoemd.
De bij Ouddorp aangespoelde bruinvis Norah
De bij Ouddorp aangespoelde bruinvis Norah © Facebook Reddingsteam Zeedieren Goeree-Overflakkee
Ze wordt in een transportkist gelegd waarin de bruinvis op het strand verzorgd kan worden. Ondertussen is ook SOS Dolfijn ingelicht. Deze organisatie stuurt haar dolfijnambulance naar Ouddorp om Norah naar het walvisziekenhuis in Anna Paulowna te kunnen brengen.
Norah komt de nacht goed door. Ze krijgt voedsel, medicijnen en wordt door vrijwilligers en medewerkers van het walvisziekenhuis bij het zwemmen ondersteund. De bruinvis krijgt 24 uur per dag zorg.
De aangespoelde bruinvis Norah met medewerkers van het Reddingsteam Zeedieren Goeree-Overflakkee
De aangespoelde bruinvis Norah met medewerkers van het Reddingsteam Zeedieren Goeree-Overflakkee © Facebook Reddingsteam Zeedieren Goeree-Overflakkee

Twee drugsuithalers opgepakt op de Maasvlakte

De douane heeft twee drugsuithalers van 23 en 25 uit Rotterdam en het Zeeuwse Krabbendijke aangehouden. De twee werden betrapt op het terrein van een containerterminal in de Rotterdamse haven. Drugsuithalers kunnen maximaal een jaar gevangenisstraf krijgen op basis van de uIthalerswet.

Gewonde bij steekpartij Rotterdam-Zuid

Bij een steekpartij vannacht in een portiekwoning aan de Averlo in Rotterdam-Charlois is een gewonde gevallen. Het slachtoffer is een man; het is onduidelijk hoe hij er aan toe is. De politie heeft in de bosjes bij de flat gezocht naar het mogelijke steekwapen. Of dat is gevonden, is niet bekend. Het is ook niet duidelijk of er iemand is aangehouden.