FEYENOORD

Van Stee in FC Rijnmond: 'Ajax is zondag de bovenliggende partij, maar Feyenoord wordt kampioen'

FC Rijnmond met Henk van Stee
FC Rijnmond met Henk van Stee © Rijnmond
Weer ging het met hangen en wurgen, maar winnen deed Feyenoord zondag wel van FC Volendam. En als je dit soort wedstrijden blijft winnen, "is de kans groot dat je kampioen wordt", concludeert analyticus Geert den Ouden in FC Rijnmond. "Dit Feyenoord stemt mij heel tevreden."
Ook Henk van Stee, die in verschillende functies bij Feyenoord werkte, ziet geen mindere fase bij de Rotterdammers. "Misschien mis je wat scherpte, maar de tegenstander graaft zich ook helemaal in. Feyenoord raakt niet in paniek en wisselt op tijd. De staf heeft elke wedstrijd een toegevoegde waarde", aldus Van Stee, die ook niet denkt dat Feyenoord nu al onder spanning staat vanwege het eventuele aanstaande kampioenschap. "Dat vind ik onzin, alleen tegen Ajax zal die spanning er zijn."
Komende zondag wacht De Klassieker in Amsterdam. "Een aantal spelers zal niet de hele wedstrijd vol gas kunnen geven, maar dan heeft Feyenoord 5-6 spelers die nog op het puntje van de stoel zitten om er in te komen", vervolgt Van Stee. "Ik denk dat Feyenoord er helemaal klaar voor is."
Tekst gaat verder onder de uitzending van FC Rijnmond.
Van Stee in FC Rijnmond: 'Ajax is zondag de bovenliggende partij, maar Feyenoord wordt kampioen'
Van Stee verwacht wel dat Ajax zondag de bovenliggende partij gaat zijn. "Als ik mijn geld er op moet zetten denk ik dat Ajax die wedstrijd gaat winnen. Maar ik ben er van overtuigd dat Feyenoord kampioen gaat worden."
Den Ouden verwacht zondag een heel nerveuze wedstrijd. "Beide ploegen willen allesbehalve verliezen. Daarbij kan Feyenoord een wedstrijd moeilijk controleren of even rustig uitspelen."

Shakhtar-thuis

Oud-spits Den Ouden waagt zich niet aan een voorspelling voor zondag, al durft hij dat wel voor komende donderdag: Shakhtar-thuis. "Dat gaan ze wel winnen!"
Ook Van Stee, die bij de club uit Oekraine werkte, verwacht een zege voor Feyenoord in de return van de achtste finale in de Europa League. "Ze gaan er donderdag op en over. Het gaat wel heel moeilijk worden want Shakhtar gaat zich helemaal ingraven. Maar Feyenoord gaat met 2-0, 3-0 winnen. Dat zal dan weer in het laatste halfuur gebeuren."