nieuws

'Vijf kandidaten om korpschef Aad Meijboom op te volgen'

Meijboom_zonder_snor.cropresize.tmp.jpg
Meijboom_zonder_snor.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Bronnen binnen de politie hebben RTV Rijnmond laten weten dat er op dit moment nog vijf kandidaten in de race zijn om korpschef Aad Meijboom op te volgen. Frank Paauw en Pieter-Jaap Aalbersberg zouden de meeste kans maken.
Het politiekorps Rotterdam-Rijnmondis op zoek naar een nieuwe baas omdat korpschef Aad Meijboom begin dit jaar bekendmaakte dat hij in de zomer opstapt. Hij stond op dat moment onder zware druk door het rapport over het ontspoorde strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland.

Frank Paauw

Droomkandidaat 1 is Frank Paauw; op dit moment plaatsvervangend korpschef bij de regio Haaglanden. In het verleden was Paauw districtschef van Feijenoord-Ridderster en vanuit die functie heeft hij veel ervaring opgedaan met voetbalvandalisme.

Pieter-Jaap Aalbersberg

Droomkandidaat 2 is Pieter-Jaap Aalbersberg die nu korpschef van het regionale politiekorps IJsselland is. Daarvoor werkte hij onder meer bij de recherche in Noord- en Oost-Nederland en bij het Korps Landelijke Politiediensten.

Ruud Bik

Verder circuleren er binnen de politie nog drie namen. De eerste is Ruud Bik; sinds 1 december 2007 korpschef bij het Korps Landelijke Politiediensten. En daarvoor onder meer korpschef van de politie Zuid-Holland-Zuid. Bik is nog maar net aan de slag bij het KLPD en zou daar niet gemist kunnen worden. Als kandidaat voor korpschef Rotterdam-Rijnmond zou hij dan ook afvallen.

Frans Heeres

Ook Frans Heeres wordt genoemd. Hij is op dit moment korpschef van de regio Midden- en West-Brabant. Hij heeft veertien jaar bij het korps Rotterdam-Rijnmond gewerkt in verschillende functies. Heeres lijkt op papier een goede kandidaat, maar zou niet zwaar genoeg zijn voor de functie van korpschef Rotterdam-Rijnmond.
Leon Kuijs
De laatste kandidaat is Leon Kuijs. Op dit moment is Kuijs voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen en officieel ook nog steeds Korpschef van Brabant Zuid-Oost. Kuijs was van 1995 tot en met 1999 districtschef in Rotterdam. Hij heeft inmiddels aangegeven nog minimaal een jaar bij de Raad van Hoofdcommissarissen te willen blijven en lijkt daarmee ook af te vallen.
Foto: Korpschef Aad Meijboom (archief).