METRO

Reizigers twijfelen of de metro binnenkort écht naar Hoek van Holland rijdt: 'Deze soap is nog niet ten einde'

© WOS
De RET is maandag begonnen met proefritten op het nieuwe metro-traject tussen Hoek van Holland Strand en Maassluis Steendijkpolder. Maar na uitstel op uitstel geloven reizigers niet dat ze er snel gebruik van kunnen maken. "Volgens mij komt er straks een zandkorrel tussen de wielen en zijn we weer een jaar verder", is één van de reacties die streekomroep WOS in Hoek van Holland krijgt.
In de nu gestarte testfase wordt met twee metro's volgens de dienstregeling een 20-minutendienst gereden tussen het nieuwe station Strand en Maassluis. De laatste metro vanaf station Hoek van Holland Strand vertrekt dagelijks om 00.32 uur, is om 00.41 uur op station Steendijkpolder en gaat dan terug naar de remise.
Komende zaterdag wordt tussen 11.00 en 16.00 uur met de maximale frequentie van acht metro’s per uur per richting gereden. Het proefrijden duurt naar verwachting tot en met dinsdag 21 maart.

'Deze soap is nog niet ten einde'

Bij een geslaagde serie proefritten zonder passagiers zou de metrolijn binnen enkele weken met reizigers van start kunnen gaan. De meeste voorbijgangers zeggen de nieuwe metrolijn wel te willen gaan gebruiken, maar hebben er weinig vertrouwen in dat dat snel gaat gebeuren. Een student zegt: "Hij zou een paar jaar geleden al gaan rijden, maar ik moet nog steeds lopen". Een ander: "We geloven het niet hè. Volgens mij komt er weer een zandkorrel tussen de wielen en dan zijn we weer een jaar verder. We blijven maar gaan. Deze soap is nog niet ten einde."
Weggebruikers in Hoek van Holland merken in elk geval dat de metro er weer rijdt, want zij worden regelmatig geconfronteerd met gesloten slagbomen langs de lijn.
Dit verhaal komt van onze mediapartner WOS.