112-NIEUWS

Auto knalt tegen tram in Rotterdam-Zuid | Tipgeld verblijfplaats 'Bolle Jos' verhoogd naar 200.000 euro

Veel schade bij botsing auto tegen tram
Veel schade bij botsing auto tegen tram © MediaTV
Hier houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws van dinsdag 14 maart.

Tipgeld verblijfplaats 'Bolle Jos' verhoogd naar 200.000 euro

Het tipgeld voor de verblijfplaats van 'Bolle Jos' is verhoogd van 75.000 euro naar 200.000 euro. Dat meldt Opsporing Verzocht vanavond.
De 31-jarige Jos Leijdekkers komt uit Breda, maar heeft familie in Rotterdam. In januari werd op adressen van Rotterdamse familieleden invallen gedaan.
Bolle Jos staat zowel op de Nationale Opsporingslijst als de Europese 'Most Wanted'-lijst. De Brabander wordt verdacht van grootschalige cocaïnehandel en witwassen. Daar zou hij illegaal miljoenen mee hebben verdiend. Daarnaast wordt hij ook verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en vermoedelijke dood van de Naima Jillal.

Aanhouding na achtervolging door Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht

Een 32-jarige man uit Dordrecht is vanmiddag aangehouden na een lange achtervolging. De bestuurder viel op door z'n rijgedrag, hierdoor wilde de politie hem controleren. Dat was voor de automobilist reden om er vandoor te gaan, waarop de achtervolging werd ingezet, meldt ZHZ Actueel.
Vanuit Dordrecht is de man via Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht langs Alblasserdam naar Papendrecht gereden. In de tussentijd was een grote hoeveelheid politieagenten ingezet voor de achtervolging. Uiteindelijk is op de Staringlaan in Papendrecht een einde gekomen aan de achtervolging. De 32-jarige bestuurder, die onder invloed was, werd direct aangehouden.
De bestuurder reed tijdens de achtervolging door tuinen en over het trottoir, maar hierbij raakte niemand gewond. Wel is de auto van de bestuurder beschadigd. De politie houdt er rekening mee dat de man aan het joyrijden was.

Bestuurster onder invloed belandt met kindje in water, vrouw aangehouden

In Zuidland is vanmorgen een vrouw en kindje uit een voertuig te water gered. De auto belandde iets voor 11:00 uur ter hoogte van de Haasdijk in het water. Omstanders haalden het kindje uit het voertuig, de brandweer heeft de vrouw uit de auto gekregen.
Volgens de politie Nissewaard viel de vrouw bij de reddingspoging van de brandweer meerdere keren weg. Zowel de bestuurster als het kindje zijn gecontroleerd in de ambulance en maken het naar omstandigheden goed.
De bestuurster is later aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Na een bloedonderzoek zal duidelijk worden of de vrouw daadwerkelijk onder invloed van drugs reed.
Omstanders en brandweerlieden halen inzittenden uit het voertuig
Omstanders en brandweerlieden halen inzittenden uit het voertuig © Instagram / Politie Basisteam Nissewaard

Dertig tips over dode baby in de Lek

De politie heeft dertig tips binnengekregen over het babylijkje dat begin deze maand in de Lek werd gevonden. De tips hebben nog niet geleid naar de ouders van kindje.
Het overleden meisje werd op 3 maart gevonden in een zijarm van de rivier aan de Schuwacht, de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan den IJssel. De baby werd aangetroffen in een donkergrijze plastic zak en bleek te zijn geboren na een voldragen zwangerschap. Volgens Omroep West lag het kindje mogelijk al weken in het water.
De politie onderzoekt niet alleen wie de ouders zijn, maar ook waar het kindje is achtergelaten. Daarnaast maakt de politie zich nog zorgen over de moeder van het kind, omdat onduidelijk is of zij de juiste zorg heeft gekregen.

Gemeente Krimpen aan den IJssel voor 176.000 euro opgelicht

De gemeente Krimpen aan den IJssel is voor 176.000 euro opgelicht door een criminele organisatie. Burgemeester Jan Luteijn noemt de phisingszaak 'verschrikkelijk' en laat weten dat dit door onoplettendheid niet is onderschept.
De oplichters verstuurden eind 2022 een e-mail namens een directielid aan een medewerker van de gemeente. Daarin werd gevraagd om valse rekeningen te betalen. Op die manier is een groot geldbedrag overgemaakt op buitenlandse bankrekeningen. De gemeente heeft aangifte gedaan van de zaak.
Volgens een onderzoek van de bedrijfsrecherche hebben medewerkers niets te maken hebben met de fraudezaak. De gemeente gaat een expert inhuren om te kijken of het bewustzijn van risico's voor fraude verder kan worden aangescherpt.

Auto knalt tegen tram in Rotterdam-Zuid, vier mensen nagekeken in ambulance

Op de kruising tussen het Breeplein en de Randweg in Rotterdam-Zuid is dinsdagmiddag een auto tegen een tram gebotst. Vier personen zijn nagekeken in de ambulance. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht. Ook is er veel schade aan beide voertuigen.
Het ongeluk gebeurde iets voor 15:45 uur. Zowel politie, ambulance als brandweer is ingezet. Hoe de botsing kon gebeuren wordt uitgezocht. Tramlijnen 2 en 25 rijden om totdat de ravage is weggewerkt. Dat zal nog zeker tot de avondspits duren.