SPARTA

Sparta naar Voren! met Derek Otte over 'het onwerkelijke gevoel dat het iedere wedstrijd goedkomt'

Anton Slotboom, Frank Stout, Derek Otte en Ruud van Os in Sparta naar Voren!
Anton Slotboom, Frank Stout, Derek Otte en Ruud van Os in Sparta naar Voren! © Rijnmond
In een nieuwe Sparta naar Voren! is Spartaan, dichter, spokenwordartiest en schrijver Derek Otte te gast. De heren hebben het over de belangen van uitsupporters. Ruud van Os is van mening dat er een verbod gaat komen op uitsupporters, hoezeer hij dat ook betreurt. Het levert wederom discussie op. Verder wordt er gesproken over play-offs, de lichtshow, top- en tobelftallen en Derek Otte sluit de podcast af met een speciaal gedicht over zijn Sparta.
In een nieuwe editie van Sparta naar Voren! zitten Anton Slotboom, Ruud van Os en host Frank Stout met Derek Otte aan tafel. Al snel gaat het over het verkleinen van het uitvak op Het Kasteel. Ruud van Os is zelfs van mening dat uitsupporters op termijn volledig gaan verdwijnen: "De bonden zoals de UEFA, KNVB en de clubs nemen geen verantwoordelijkheid voor het feestje van de supporters. Zij zeggen dan tegen de burgemeester: zorg jij maar dat het veilig is."
De tekst gaat verder onder de video

'Zin om naar Sparta te kijken'

Otte vertelt hoe Nourdin Boukhari een rol speelt in zijn theatervoorstelling en over zijn liefde voor Sparta. Ooit begonnen tijdens een 'knakendag' tegen RKC, inmiddels heeft hij een seizoenkaart op de Kasteeltribune.
"Ik vier elke week de stand in de Eredivisie met een screenshot", vertelt Derek Otte. Het gaat goed met Sparta en dat geeft Otte meer rust tijdens het kijken van de wedstrijden: "We komen uit een tijd waarbij we bij een 3-0 voorsprong nog niet zeker waren van een overwinning. Tegenwoordig weet ik bij een achterstand dat het wel weer goed gaat komen met Sparta en we uiteindelijk drie punten pakken."
In Sparta naar Voren wordt er uiteraard teruggeblikt op Sparta - Vitesse (3-1) en het sarren van Vitesse-doelman Kjell Scherpen: "Hij ging beter keeper door het publiek dat hem aan het pesten was."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl