112-NIEUWS

Man gewond na steekpartij Ridderkerk | Kinderfiets langs water laat hulpdiensten massaal uitrukken

Slachtoffer behandeld voor het portiek waar hij werd neergestoken in Ridderkerk
Slachtoffer behandeld voor het portiek waar hij werd neergestoken in Ridderkerk © AS Media
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van woensdag 15 maart.

Kinderfiets langs waterkant laat hulpdiensten massaal uitrukken

Hulpdiensten snelden woensdagavond massaal naar de Loevestein in de Dordtse wijk Sterrenburg, waar een fietsje langs de waterkant was gevonden. Uiteindelijk bleek het, na een korte zoektocht van duikers in de sloot, loos alarm.
Kinderfietsje langs het water
Kinderfietsje langs het water © Politie
Het gebeurt vaker dat de hulpdiensten met groot materieel uitrukken bij de vondst van een fiets langs de waterkant. Eind vorig jaar werd langs de vijver aan de Maarten Harpetsz Trompweg ook een fietsje gevonden. Ook toen werd na een flinke zoektocht niemand gevonden.
De politie vraagt op Instagram, wie het fietsje herkent, contact op te nemen.

Gewonde bij steekpartij Ridderkerk

Een 20-jarige man is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht na te zijn neergestoken in de Mecklenburgstraat in Ridderkerk. Hulpverleners vonden de man iets na 21:00 uur in zijn auto. Ambulancepersoneel verleende de eerste medische zorg. De verwondingen van het slachtoffer zijn niet levensbedreigend. De politie onderzoekt wat de aanleiding is geweest voor de steekpartij.

Burgemeester Dordrecht sluit woning voor 3 maanden na ontdekking hennepkwekerij

De Dordtse burgemeester Kolff heeft per direct een woning aan de Jacob Catsstraat gesloten. De politie vond in het huis een wietkwekerij met 330 hennepplanten, verspreid over drie ruimtes.
Het direct sluiten van panden is bedoeld als signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners. De gemeente wil naar eigen zeggen hen duidelijk maken dat er hard opgetreden wordt tegen hennepkwekerijen om de openbare orde te herstellen en herhaling te voorkomen.