112-NIEUWS

Lange dollemansrit door Hoek van Holland na lasercontrole | Twintigers opgepakt voor oplichting als 'bankmedewerkers'

Zoektocht naar een vermiste matroos op het Merwedekanaal
Zoektocht naar een vermiste matroos op het Merwedekanaal © ZHZ Actueel
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van donderdag 16 maart.

'Heftige Wild West-achtervolging' in Hoek van Holland

De politie heeft eind van de middag een Volkswagen Caddy vanuit 's Gravenzande achtervolgd naar Hoek van Holland. De bestuurder reed volgens de politie roekeloos en op hoge snelheid door Hoek van Holland. Uiteindelijk is er een verdachte aangehouden.
Het begon met een lasercontrole op de Woutersweg te 's-Gravenzande. Een bestuurder ging ervandoor en agenten zetten de achtervolging in. Dat werd een lange achtervolging door 's Gravenzande, Heenweg en Hoek van Holland. De politie is op zoek naar beelden van de achtervolging en naar mensen die mogelijk bijna zijn aangereden.

Twintigers opgepakt voor honderdduizenden euro's afhandig maken als 'bankmedewerkers'

Twee mannen van 20 en 25 uit Schiedam zijn opgepakt in een onderzoek naar oplichting. De twee worden ervan verdacht maandenlang tientallen mensen geld afhandig te hebben gemaakt door zich via de telefoon voor te doen als bankmedewerkers.

500.000 euro

Meer dan 60 mensen zijn de afgelopen maanden bij elkaar voor bijna 500 duizend euro opgelicht. Oplichters belden op als zogenaamde bankmedewerkers en deden alsof er iets mis was met de bankrekening van hun slachtoffers.
Uiteindelijk haalden de oplichters hun slachtoffers over om geld over te maken, of hun wachtwoorden te wijzigen terwijl ze hun beeldscherm deelden met de oplichters. Bij meerdere slachtoffers kwamen oplichters aan de deur om hun pinpas op te halen, zegt een rechercheur.
Afgelopen dinsdag zijn drie mannen opgepakt. Een 25-jarige en een 20-jarige man uit Schiedam en een 20-jarige man uit Delft. Bij het doorzoeken van hun woningen vonden rechercheurs 25.000 euro cash, een handelshoeveelheid aan drugs, een geldtelmachine, bivakmutsen en twee luchtdrukwapens. De politie heeft ook een paar dure merkspullen in beslag genomen.

Meer slachtoffers

Slachtoffers werden tussen augustus 2022 en februari 2023 opgebeld. De politie zag een verband tussen meer dan 60 zaken. Alles bij elkaar is in die zaken bijna een half miljoen euro weggesluisd door de oplichters. "We denken echter dat er nog wel meer slachtoffers door het hele land zijn gemaakt”, zegt de betrokken rechercheur.
De politie verdenkt de mannen die nu zijn opgepakt ervan dat ze betrokken waren bij het plunderden van bankrekeningen via online overschrijvingen en pinautomaten. Er zijn ook dure spullen gekocht via webshops met bankgegevens van de slachtoffers. Het duo zit nu vast en de politie denkt nog meer verdachten op te pakken.

Politie zoekt al twee dagen naar vermiste matroos (30) in Gorinchem

Een 30-jarige matroos is al een paar dagen vermist vanaf een schip aan de Handelskade in Gorinchem. De schipper ging voor het weekend van boord, de matroos zou op het schip blijven. Toen de schipper terug kwam, was de matroos verdwenen. De politie zoekt al twee dagen op en om het Merwedekanaal naar de matroos, onder andere met een sonar.

Vier nieuwe aanhoudingen voor belagen agenten tijdens jaarwisseling

De politie heeft nog eens vier verdachten opgepakt voor het belagen van de politie met oud-en-nieuw in 's-Gravendeel.
Volgens de politie werden agenten in het centrum van het dorp in de Hoeksche Waard met de jaarwisseling ingesloten door een groep van 30 mensen. Daarna werden bekogelden en bedreigden ze de agenten met stokken. Kort daarop pakte de politie drie mensen op. Een van hen zit nog altijd vast.
De verdachten die nu zijn opgepakt zijn 20, 21, 23 en 58 jaar en komen uit 's Gravendeel. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging, poging zware mishandeling en poging doodslag.

Politie en LID nemen zes verwaarloosde honden in beslag

De politie heeft samen met de Landelijke Inspectie Dierenbescherming zes honden van een eigenaar in Rotterdam-Oost in beslag genomen. De dieren verkeerden in slecht gezondheid. Agenten kwamen de verwaarloosde honden op het spoor nadat ze twee honden op straat vonden. De honden worden onderzocht. De verdachte wordt op het politiebureau gehoord.
De politie vond zes verwaarloosde honden.
De politie vond zes verwaarloosde honden. © Rijnmond

Slachtoffer gevangenis is 24-jarige man

De man die gisteren dood werd aangetroffen in een cel van de gevangenis van Krimpen aan den IJssel is een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat heeft de politie laten weten.
Het onderzoek naar de doodsoorzaak is nog altijd aan de gang. De overleden man zat samen met een celgenoot in één cel. Hij is aangehouden. De politie onderzoekt nu of hij een rol gespeeld heeft bij de dood van het slachtoffer. De celgenoot is 29 jaar.
Waarom de overleden man in de cel zat, wil het ministerie vanwege privacy-redenen niet zeggen.

Woningen Rotterdam-Centrum lopen onder door gesprongen hoofdwaterleiding, bewoners kunnen huis niet meer in

In vier woningen aan de Schiedamsesingel in het centrum van Rotterdamstaat een halve meter water in de kelder door een donderdagochtend gesprongen hoofdwaterleiding. Het waterbedrijf Evides is ter plaatse met meerdere monteurs om het lek te dichten, zegt een woordvoerder.
Volgens de brandweer is de waterleiding inmiddels afgesloten. Het water wordt nu uit de woningen gepompt. Dat is pas tegen het einde van de dag klaar, zei een woordvoerder van de brandweer. Het lek ontstond tijdens werkzaamheden van Evides. Hoe groot de schade precies is, is nog niet te zeggen.
Woningen aan de Schiedamsesingel lopen onder water door een gesprongen waterleiding
Woningen aan de Schiedamsesingel lopen onder water door een gesprongen waterleiding © MediaTV

Neergestoken Ridderkerker beroofd tijdens verkoopafspraak

Een 20-jarige Ridderkerker die woensdagavond op het Dillenburgplein in zijn woonplaats neergestoken is, was daar om iets te verkopen. De vermoedelijke daders beroofden hem van zijn koopwaar. Dat meldt de politie.
Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft nog niemand aangehouden maar gaat er vanuit dat er twee mannen bij de steekpartij betrokken zijn. Het tweetal droeg donkere kleding en had een tas bij zich.
De politie is direct gestart met een zoekslag in de omgeving. Helaas leverde dat niets op. Ook is er met getuigen gesproken en wordt er gekeken of er camerabeelden in de omgeving zijn die het onderzoek kunnen helpen.