PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN

'Een mokerslag voor het kabinet' - Kijk hier naar het debat met winnaars en verliezers van de verkiezingen in Zuid-Holland

Aan het debat doen winaars en verliezers mee.
Aan het debat doen winaars en verliezers mee. © Rijnmond
Ook in de provincie Zuid-Holland komt de BoerBurgerBeweging (BBB) als grootste winnaar uit de bus bij de Provinciale Statenverkiezingen. "De vlag mag weer worden omgedraaid", zegt BBB-lijsttrekker Hans Veentjer in het tv-debat 'Zuid-Holland heeft gekozen'. "Ik ben nog steeds in een roes, vol ongeloof."
Kijk vanaf 17:00 uur via deze site naar het gezamenlijke tv-programma van Omroep West en Rijnmond, waarin Ruud de Boer en Martine Boerkamp in debat gaan met de winnaars en verliezers van deze verkiezingen. Voormalig politiek verslaggever van de NOS, Ron Fresen, duidt de uitslagen. "De landelijke impact is gigantisch", zegt hij, "een mokerslag voor het kabinet."
Een centrum-rechtse coalitie ligt volgens Fresen het meest voor de hand. Maar hoe ziet de lijstrekker van BBB dat voor zich? En zou D66 in zee willen met de BoerenBurgerBeweging? Kijk hieronder (of ieder heel uur op TV Rijnmond) naar het volledige debat.