BUREAU RIJNMOND

Gewelddadige overval taxichauffeur in Rotterdam gefilmd?

Gewelddadige overval taxichauffeur in Rotterdam gefilmd?
Gewelddadige overval taxichauffeur in Rotterdam gefilmd? © Bureau Rijnmond
Een taxichauffeur raakt gewond als hij door een klant wordt mishandeld en beroofd. Een verdachte is inmiddels aangehouden, maar om het onderzoek goed af te ronden is de politie nog op zoek naar specifieke getuigen.
In de vroege zaterdagmorgen van 14 januari omstreeks 2.10 uur wordt de taxichauffeur aangevallen door de klant die op de achterbank zit. De taxi rijdt dan vlakbij de kubuswoningen aan de Burgemeester van Walsumweg in het Rotterdamse centrum.
De overvaller trekt de touwtjes van de capuchon van de jas die de chauffeur draagt, zo hard aan dat er even later striemen in zijn nek zichtbaar zijn. Ondanks het plotselinge geweld lukt het de chauffeur om de auto langs de kant te zetten. Voordat de overvaller met een geldbuit vlucht geeft hij de taxichauffeur nog een paar stevige klappen.
Er is een aantal getuigen waarmee de politie graag wil spreken. Zij zitten in een auto die op het moment van de beroving langsrijdt. Volgens de taxichauffeur maakt één van de inzittenden dan met zijn telefoon opnamen. Het is dus heel goed mogelijk dat de mishandeling en de diefstal zijn gefilmd.
Bel de politie als u in de auto zat. Maar ook als u weet wie de inzittenden zijn, of als u het kenteken van de voorbijrijdende auto weet. Andere tips en beelden zijn eveneens welkom.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000