BUREAU RIJNMOND

Bejaarden geloven 'bankmedewerker' en raken geld kwijt

Bejaarden geloven 'bankmedewerker' en raken geld kwijt
Bejaarden geloven 'bankmedewerker' en raken geld kwijt © Bureau Rijnmond
Twee 87-jarige inwoners van Rotterdam worden op een inmiddels klassieke manier opgelicht. Doordat ze de smoesjes van de criminelen geloven raken ze duizenden euro’s kwijt. Er zijn beelden van verdachten die bij geldautomaten pinnen van de rekeningen van de bejaarden.
Op dinsdag 31 januari wordt een bewoner van Crooswijk gebeld door een zogenaamde bankmedewerker, die vertelt dat is voorkomen dat onbekenden zijn bankrekening hebben geplunderd.
Maar om te vermijden dat dit nogmaals gebeurt, moet het slachtoffer snel actie ondernemen. Hij moet zijn bankpas overhandigen aan iemand die bij hem langskomt en aan die persoon ook de pincode vertellen. De man die daarna geld van de bankrekening van het slachtoffer pint is gefilmd.
Ook een man uit Prinsenland krijgt op vrijdag 10 februari een dergelijk telefoontje. En hij gelooft eveneens de leugens van de persoon aan de andere kant van de lijn. Dus wordt er ook van zijn bankrekening geld gepind.
De persoon die dit doet is waarschijnlijk minderjarig. Dus wordt hij nu nog geblurd getoond. Meldt hij zich niet bij de politie dan laten we hem in een volgende uitzending van Bureau Rijnmond herkenbaar zien. Kijkers die nu al weten wie de pinnende personen zijn kunnen dit uiteraard al doorgeven aan de politie.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000