BUREAU RIJNMOND

Helpers verdachte schietpartij Zwijndrecht gezocht

Helpers verdachte schietpartij Zwijndrecht gezocht
Helpers verdachte schietpartij Zwijndrecht gezocht © Bureau Rijnmond
Het onderzoek naar het schietincident in Zwijndrecht is nog niet afgerond. De politie is namelijk op zoek naar de personen die verdachte V. hebben geholpen, na het neerschieten van zijn ex-partner en haar moeder. De 49-jarige V. slaagt er namelijk in ruim een maand uit handen van de politie te blijven. Degenen die dat hebben gedaan zijn namelijk strafbaar.
Verder is het een unicum dat het tipgeld, uitgeloofd door de hoofdofficier van Justitie in Rotterdam, is uitgekeerd. Twee personen mogen de beloning van 30 duizend euro verdelen.
V. schiet op zaterdag 21 januari naast het drukke winkelcentrum Walburg de twee vrouwen op straat neer. De moeder van zijn ex overlijdt ter plekke. Zijn vroegere vriendin wordt met levensgevaarlijke verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.
De politie doet daarna diverse invallen in woningen waarvan wordt vermoed dat V. daar verblijft. Ook worden op verschillende plekken vluchtauto’s die V. heeft gebruikt gevonden en onderzocht. Maar hij blijft dan nog spoorloos.
Totdat hij op zaterdag 25 februari in Schiedam wordt gesignaleerd door een tipgever. Hij wordt kort daarna aangehouden door leden van de Dienst Speciale Interventies. Kunt u de politie helpen aan informatie over de hulp die V. heeft gekregen? Neem contact op.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl