PODCAST

Podcast Feyenoord na galavoorstelling tegen Shakhtar Donetsk: 'Deze uitslag gaat Europa over'

Podcast Feyenoord na galavoorstelling tegen Shakhtar
Podcast Feyenoord na galavoorstelling tegen Shakhtar © VKSportphoto/Yannick Verhoeven
In een nieuwe Podcast Feyenoord gaat het uiteraard over de galavoorstelling van de ploeg van trainer Arne Slot tegen Shakhtar Donetsk. Het werd 7-1 in de Kuip, na het 1-1 gelijkspel van een week eerder. "Deze uitslag gaat Europa over", zegt Dennis van Eersel. "Ik denk dat geen enkele club staat te springen om Feyenoord als tegenstander."
Het was donderdagavond genieten in de Kuip, met bijna alleen maar prachtige goals. "Bijna alle kansen vlogen er in", aldus Dennis Kranenburg. "Dat is weleens anders geweest. Iedere bal richting doel ging er in, zo leek het. Alles veranderde in goud." Van Eersel: "Dat komt niet vaak voor, meestal is het het andere uiterste."
Feyenoord schoot tegen Shakhtar veel raak vanuit de tweede lijn. "Het leek soms net een kermisattractie, een schiettent", lacht Kranenburg. "Feyenoord was zo hongerig."

Slot recordhouder

Van Eersel en Kranenburg praten ook over Arne Slot, die in Europa opnieuw schittert met Feyenoord. "Dit is zijn tweede seizoen. Vorig seizoen de finale van de Conference League, nu de kwartfinale van de Europa League. Bovenaan staan in de competitie en in de halve finale van de beker. En ook nog de trainer met de meeste Europese zeges ooit, namelijk 15. Het is razendknap wat hij doet."
In de podcast gaat het uiteraard ook uitgebreid over de Klassieker van zondag tegen Ajax en de mogelijke tegenstanders in de volgende ronde van de Europa League.
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!