FEYENOORD

Feyenoord wint zelden in Amsterdam, maar dat deert Arne Slot niet: 'Ik kijk naar onze positie op de ranglijst'

Arne Slot tijdens Feyenoord-AZ
Arne Slot tijdens Feyenoord-AZ © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De galavoorstelling tegen Shakhtar Donetsk, een nieuwe confrontatie met AS Roma, de selectie van het Nederlands elftal en natuurlijk de Klassieker van zondag tegen Ajax. De perszaal in De Kuip zat vol vrijdag voor de persconferentie met trainer Arne Slot en al deze onderwerpen kwamen aan bod. Natuurlijk was de blik vooral gericht op de wedstrijd tegen de aartsrivaal, die misschien wel beslissend is in de titelstrijd.
Slot wil van dat laatste zelf niets weten en kan er ook helemaal niets mee dat Feyenoord al jaren niet meer wint in Amsterdam. Voor die laatste zege moeten we terug naar 2005. "Ik hoef de spelers niet te overtuigen van het belang, dat zit hem niet in die 17 jaar zonder zege, maar aan onze positie op de ranglijst en de positie van Ajax. Daarom is deze wedstrijd belangrijk."
"Ja, 17 jaar, maar dat zijn zoveel teams en zoveel verschillende trainers. Maar ik heb gisteren (voor het duel met Shakhtar, red.) wel de statistiek gebruikt dat het twintig jaar geleden was dat Feyenoord de kwartfinale van de Europa League heeft bereikt."
Tekst gaat verder onder de video.
Feyenoord wint zelden in Amsterdam, maar dat deert Arne Slot niet: 'Ik kijk naar onze positie op de ranglijst'
Feyenoord stapt met de borst vooruit het veld op in de Johan Cruijff Arena, vertelt Slot. "Ja, maar dat doen we in elk stadion. We kunnen goed voetballen en halen goede resultaten. We gaan daar met veel vertrouwen heen, maar niet op een arrogante manier."

Metamorfose

Slot reageert ook op de loting van de Europa League. Feyenoord is weer gekoppeld aan AS Roma. "Ik hoopte of één of twee andere clubs, maar die zijn het niet geworden. Ik vind dit wel een prachtig affiche. We hebben vorig seizoen nog van Roma verloren en zij hebben het team sindsdien versterkt. Wij hebben een complete metamorfose ondergaan. AS Roma is een heel sterke tegenstander, dat zag je gisteren ook. Ze schakelen Real Sociedad uit, dat vind ik ook een goede ploeg", aldus Slot.
Tekst gaat verder onder de video.
Kökcü over aangepaste aanvoerdersband in Klassieker: 'Verwacht nu wel een beetje respect voor mijn mening'

Frenkie de Jong

Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida zijn definitief geselecteerd voor het Nederlands elftal. Slot mocht dat de spelers zelf vertellen vrijdag. "Heel mooi voor die jongens en voor de mensen binnen de club. De eerste keer bij Oranje is bijzonder, dus de groep reageerde ook met applaus en felicitaties. Wieffer staat bij Oranje met Frenkie de Jong op het veld, daar kan je geïnspireerd door raken."