DWARSDOORRIJNMOND

Luister terug: Oud-Rotterdammer 17 maart 2023

Logo De Oud Rotterdammer
Logo De Oud Rotterdammer © De Oud-Rotterdammer
De oproepen van vrijdag 17 maart 2023
Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos?
Elke vrijdag rond 11.20 uur vermeldt Timo Pauw van De Oud-Rotterdammer een aantal oproepen uit deze bekende gratis krant in Dwars door Rijnmond.
De eerste oproep van deze week komt van Anneke Boer, meisjesnaam Trommelen, en gaat over reizen naar Hoek van Holland. Dit naar aanleiding van een artikel over dagtripjes naar Hoek van Holland voor kinderen. Anneke zelf is in de jaren '50, als heel jong meisje, daar ook mee meegeweest. Wat zij zich daarvan herinnert is dat ze verzamelden bij de Heineken Brouwerij op de Crooswijksesingel. Daarnaast weet Anneke nog dat in de duinen van Hoek van Holland een gebouw gebruikt mocht worden.
We zoeken luisteraars die in de jaren 50 als kind reisde naar Hoek van Holland en daarvoor verzamelde bij de Heineken Brouwerij op de Crooswijkse Singel. Heeft u als luisteraar nog kennis van wie deze reizen organiseerde en hoe ze verliepen reageer dan op de oproep van Anneke.
De tweede komt van Miniworld Rotterdam!
Precies een jaar geleden, op zondag 6 maart 2022, blijkt Miniworld Rotterdam de miljoenste bezoeker ontvangen te hebben. Stilletjes. Zonder gejuich, bloemen en pers. Onbewust.
Vanuit Miniworld Rotterdam kwam de vraag “Wat nu? Maar laten gaan? Een symbolische miljoenste bezoeker bedenken? Nee. Even aan gedacht, maar het voelde niet goed en dus gaan we op zoek!”
Dus concreet zijn we op zoek naar luisteraars die op 6 maart 2022 Miniworld Rotterdam hebben bezocht. Herinner je het bezoek, wellicht zijn er nog foto’s reageer dan op de oproep van Miniworld Rotterdam.
Reageren op de oproepjes kan via Timo@deoudrotterdammer.nl
Luister hier het fragment terug:
Oproepen vrijdag 17 maart 2023