112-NIEUWS

Rotterdamse politie ontmantelt drugslab in Lekkerkerk | Brand in gevangenis in Krimpen aan den IJssel

De politie vond een drugslab in Lekkerkerk.
De politie vond een drugslab in Lekkerkerk. © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zaterdag 18 maart.

Rotterdamse politie ontmantelt drugslab in Lekkerkerk

De Rotterdamse politie heeft vanmiddag een drugslab gevonden aan de Van Markenstraat in Lekkerkerk. In het pand staan meerdere vaten met chemicaliën. De politie ontdekte het lab tijdens een nog lopend onderzoek. Dat leidde naar een pand op een bedrijventerrein in Lekkerkerk. Hulpdiensten doen onderzoek in het pand. Het drugslab zal worden ontmanteld. Eerder op de dag arresteerden agenten een man. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab.

Brand in gevangenis Krimpen aan den IJssel

In een cel in de PI in Krimpen aan den IJssel heeft korte tijd een brand gewoed. Ambulancebroeders hebben de persoon die in de cel zat nagekeken. Het is nog niet duidelijk hoe het met de gevangene gaat en wat de oorzaak van de brand is.

Politie pakt 13-jarige met vuurwapen op na schoten in Rotterdam-Zuid

De politie heeft vrijdagmiddag een 13-jarige jongen aangehouden nadat er rond 16:45 schoten klonken in de Beverstraat in Rotterdam-Hillesluis. Het is niet duidelijk of hij met het vuurwapen geschoten heeft. Hij zit vast en wordt verhoord. De politie is op zoek naar getuigen van de schietpartij.

Bokkensprongen paard bij redding uit sloot

Zaterdagmiddag heeft de brandweer een paard uit de sloot gered. Dat was aan de Scheitweekseweg in Oostvoorne. Met waadpakken aan ging een aantal brandweermensen de sloot in. Het paard was onrustig en liet dat merken ook. Toch lukte het snel om het dier weer op het droge te krijgen. Voor zover bekend maakt het paard het goed.
Het paard was onrustig en liet dat merken ook.
Het paard was onrustig en liet dat merken ook. © AS Media

Politie arresteert man (23) bij verkeerscontrole op Lloydplein in Rotterdam-West

De politie heeft bij een voertuigcontrole vrijdagavond op het Lloydplein in Rotterdam-Delfshaven een 23-jarige man aangehouden vanwege belediging. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze in een auto reden terwijl ze drugs gebruikt hadden.
Verder reed een bestuurder zonder rijbewijs, een andere reed zonder geldig rijbewijs. Weer een ander persoon reed op een opgevoerde snorfiets. Een andere bestuurder had illegaal vuurwerk bij zich. In totaal nam de politie vrijdagavond 15 auto's in beslag.
De politie betrapte bestuurders van auto's op rijden onder invloed van drugs.
De politie betrapte bestuurders van auto's op rijden onder invloed van drugs. © MediaTV

15-jarige geeft RET'er drie stompen in maag bij aanhouding

Een 15-jarig meisje uit Rotterdam is vrijdag in metrostation Beurs in Rotterdam aangehouden. Een medewerker van de RET had gezien dat ze door een geopend toegangspoortje met iemand meeliep. De man was in burger gekleed. Hij sprak het meisje aan, waarna zij wegrende.
Ze kwam niet ver, want de controleur pakte haar vast. Het meisje begon steeds harder te schreeuwen en te gillen. Eerst sloeg ze tegen een ruit, daarna gaf ze de RET'er drie stompen in zijn maag. Met hulp van collega’s is het meisje meegenomen naar het politiebureau. Na een nacht in de cel is ze verhoord.

Automobilist rijdt in sloot Barendrecht

De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis gebracht.
De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis gebracht. © AS Media
Aan de Vrijenburglaan in Barendrecht is zaterdagochtend een automobilist in de sloot gereden. De man verloor de macht over zijn stuur en reed de naastgelegen sloot in. De man wist zelf uit de auto te komen en naar de kant te zwemmen.
Hij is door ambulancepersoneel nagekeken en overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft voor de zekerheid in de sloot en auto onderzoek gedaan, maar de man bleek de enige inzittende. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Schietpartij na ruzie

In Rotterdam is gisteravond na een schietincident een 21-jarige vrouw aangehouden. Kort voor 10 uur gisteravond kwam er bij de politie een melding binnen dat er was geschoten in de Krabbestraat in Schiebroek. De politie vermoedt dat er een ruzie aan voorafging. Er raakte niemand gewond.

Automobilist naar ziekenhuis na ongeluk

De bestuurder is naar het ziekenhuis. gebracht
De bestuurder is naar het ziekenhuis. gebracht © MediaTV
Bij een ongeluk op de Brielselaan in Rotterdam is een man gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak botste hij met zijn auto tegen een lantarenpaal. De auto en de lantarenpaal raakten zwaar beschadigd. De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Schaap verdronken door loslopende honden

De brandweer redde twee schapen. Voor één schaap kwam de hulp te laat.
De brandweer redde twee schapen. Voor één schaap kwam de hulp te laat. © AS Media
Een schaap is vrijdagavond overleden nadat loslopende honden een kudde hadden opgejaagd. Dat gebeurde aan de Molendijk in Rhoon. Drie schapen kwamen in een sloot terecht doordat twee honden in het weiland liepen. Ze waren uit een tuin ontsnapt. Het lukte de brandweer om twee schapen levend uit de sloot te halen.
Volgens lokale media zijn de honden snel door hun eigenaar uit het weiland gehaald. Voor één schaap kwam de hulp te laat. Omdat deze al ver afgedreven was, heeft de brandweer dat schaap laten gaan. Volgens omstanders was de eigenaar van de schapen het hier niet mee eens. De politie is er kort aan te pas gekomen om de gemoederen te bedaren.

Man overleden na vechtpartij in Maassluis

Het Team Bijzondere Bijstand van de politie werd ingezet na de aanvankelijke melding van een steekpartij.
Het Team Bijzondere Bijstand van de politie werd ingezet na de aanvankelijke melding van een steekpartij. © MediaTV
In Maassluis is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man overleden na een vechtpartij. Hij werd door politieagenten gevonden op de hoek van de Fenacoliuslaan en de Havenstraat. Nadat hij was gereanimeerd, is de man naar een ziekenhuis gebracht waar hij overleed.
Op de reanimatie kwamen veel mensen af. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding was van de vechtpartij. De dader is gevlucht.

Eis: Half jaar cel na zomer vol geweld

Tegen twee mannen van 18 en 19 jaar uit Vlaardingen is vrijdag voor de rechtbank in Middelburg jeugddetentie en een werkstraf van 40 uur geëist. De twee maken deel uit van een groep van zeven jonge mannen uit de omgeving van Rotterdam die deze week voor de rechter stonden voor meerdere gevallen van geweldpleging op Schouwen-Duiveland.
De zaak van deze twee verdachten werd achter gesloten deuren behandeld, omdat ze op het moment van de mishandelingen nog minderjarig waren.
De zeven verdachten mishandelden in augustus 2021 als groep, maar in verschillende samenstellingen, zonder echte aanleiding meerdere leeftijdgenoten. Het openbaar ministerie eiste tegen de drie hoofdverdachten celstraffen van zes maanden.
Met aftrek van hun voorarrest en het voorwaardelijke deel, hoeven ze niet de cel in als de rechter meegaat in de eis. De eis tegen de andere verdachten bleef beperkt tot taakstraffen.