FEYENOORD

FOTO: Geertruida en Feyenoord maken contractverlenging bekend met prachtplaat

Lutsharel Geertruida en op de achtergrond Sebastian Szymanski vieren een doelpunten tegen FC Midtjylland
Lutsharel Geertruida en op de achtergrond Sebastian Szymanski vieren een doelpunten tegen FC Midtjylland © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Feyenoord heeft het contract van Lutsharel Geertruida opengebroken. De verdediger verlengt met één seizoen en ligt nu tot en met de zomer van 2025 vast. De manier waarop de Rotterdammers dit nieuws bekend maakten mag zeker bijzonder worden genoemd.
Tijdens het openbare gedeelte van de laatste training voor De Klassieker poseerde Geertruida met het Feyenoord-shirt, met daarachter Het Legioen dat naar Varkenoord gekomen was om zijn favoriete ploeg nog één keer een steuntje in de rug te geven voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Op het shirt pronkte '2025', verwijzend naar de duur van het nieuwe contract van Geertruida.
Feyenoord zette zaterdag even de deuren open voor de supporters. De Rotterdammers wilden in aanloop naar het duel met Ajax ook tactisch trainen. Daarom werd er voor een middenweg gekozen, zodat de fans toch voor enkele minuten bij de laatste training welkom waren. Toen kon deze foto gemaakt worden.
Geertruida speelt een sterk seizoen bij Feyenoord. Als centrale verdediger en rechtsback maakt hij indruk. Afgelopen vrijdag hoorde Geertruida dat hij voor de eerste keer in de definitieve selectie van Oranje zit. Het Nederlands Elftal speelt volgende week voor de EK-kwalificatie tegen Frankrijk (uit) en Gibraltar (thuis).