112-NIEUWS

Man (26) in de cel voor fatale vechtpartij in Maassluis | Dordtse coffeeshop beschoten, pand moet dicht

Het Team Parate Eenheid viel een woning aan de Spaansebocht binnen
Het Team Parate Eenheid viel een woning aan de Spaansebocht binnen © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zondag 19 maart.

Seniorenwoning in brand in Oud-Beijerland, omliggende huizen ontruimd

De brandweer heeft zondag aan het begin van de avond korte tijd een paar huizen ontruimd in de Prins Bernhardstraat in Oud-Beijerland. Dat gebeurde nadat brand was uitgebroken in een seniorenwoning. Er was niemand in de woning aanwezig.
De brandweer had de brand snel onder controle en heeft een kat uit het huis gered. Daarna konden de bewoners van de ontruimde panden weer terug naar hun woning.

Verdachten in de cel voor mishandeling en steken van Schiedammer

Twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn in Rotterdam aangehouden voor de mishandeling van een 26-jarige Schiedammer. Medewerkers van cameratoezicht zagen op beelden hoe het slachtoffer te grazen werd genomen op de Kruiskadehof in Rotterdam. Agenten gingen er op af en wisten direct een van de verdachten aan te houden. De andere man werd later gearresteerd in de Maastunnel.
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek te zijn gestoken. Nadat hij aan zijn verwondingen behandeld was, kon hij weer naar huis.

Man (26) uit Geldrop vast voor dodelijke vechtpartij in Maassluis

De politie in Eindhoven heeft een 26-jarige man gearresteerd voor de fatale vechtpartij aan de Fenacoliuslaan in Maassluis. De man meldde zich zelf op het Brabantse bureau.
Bij de ruzie in de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 42-jarige Maassluizer zwaargewond. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij korte tijd later overleed.
De politie weet nog niet wat er precies is gebeurd en roept het publiek op om beelden te delen van voor, tijdens en na de ruzie.
De man is nog gereanimeerd maar dat heeft zijn leven niet kunnen redden.
De man is nog gereanimeerd maar dat heeft zijn leven niet kunnen redden. © MediaTV

Coffeeshop beschoten in winkelstraat in Dordrecht

Aan het Bagijnhof in Dordrecht is zondagochtend een coffeeshop onder vuur genomen. De politie zegt dat er hulzen zijn gevonden. Niemand raakte gewond. Van de dader ontbreekt nog elk spoor.
In de nacht van 7 op 8 februari werd hetzelfde band beschadigd door brandstichting. De politie onderzoekt of er een verband is. Brugemeester Kolff heeft besloten dat de coffeeshop de komende twee weken dicht moet.

Geschoten op Spaansebocht in Rotterdam-Spangen

Op de Spaansebocht in de Rotterdamse wijk Spangen is zaterdagavond geschoten. Er zijn hulzen aangetroffen, maar nog geen verdachte(n) aangehouden. De dader zou in een auto zijn gevlucht. Ook vielen er geen gewonden. Niet veel later is een speciaal politieteam een woning aan de Spaansebocht binnengevallen, die vervolgens doorzocht is.