FEYENOORD

Podcast Feyenoord over historische dag: 'Dit kan ook echt alleen bij Feyenoord'

Podcast Feyenoord thumb 19 maart
Podcast Feyenoord thumb 19 maart © Rijnmond
In een nieuwe podcast Feyenoord bespreken de mannen de bijzondere dag van Feyenoord. Uiteraard gaat het over de historische zege op Ajax, de late goal van Lutsharel Geertruida, de steeds waarschijnlijker wordende titel en het onthaal van de spelersbus bij 1908. "Het leek wel oud en nieuw, zoveel vuurwerk."
"Het was een gedenkwaardige editie", begint Dennis Kranenburg. "Als je kijkt hoe Feyenoord voor de dag kwam, dat deden ze gewoon ontzettend goed. In de eerste helft kreeg Ajax de wedstrijd wel meer onder controle, maar daarna kreeg Feyenoord veel meer grip. Het was een Klassieker zoals een Klassieker hoort te zijn."
Als Feyenoorder van de Week kiezen Kranenburg en Dennis van Eersel voor Lutsharel Geertruida. Kranenburg: "Je hoort wel eens: al het goede komt in drieën. Dat is in dit geval zeker zo. Eerst zijn selectie voor het Nederlands elftal, daarna zijn contractverlenging en dan op zo'n manier de winnende goal maken. Het is een ultieme beloning voor de goede periode waarin hij sowieso al zit. Hij onderscheidt zich dit seizoen."
Lutsharel Geertruida kopt hier de winnende 2-3 binnen in De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord
Lutsharel Geertruida kopt hier de winnende 2-3 binnen in De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Uiteraard ging het in de podcast ook over het opwachten van de Feyenoord-bus. Onder anderen Frank Stout was erbij namens Rijnmond en hij schat in dat er drie- a vierduizend supporters bij trainingscomplex 1908 waren. "Het was net oud en nieuw, zoveel vuurwerk. Het was prachtig en verrassend toch wel dat er zó veel mensen waren. Het was een gedenkwaardige dag. Ik snap dat andere supporters moe worden als je zegt dat dit alleen bij Feyenoord kan. En ja, het is een cliché, maar het is waar. Dit kan ook echt alleen bij Feyenoord."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!