112-NIEUWS

Auto belandt op de kop in smalle sloot, inzittenden onderkoeld | Politie vindt neppe raketwerper en granaten in huis 's-Gravendeel

Auto belandt in de sloot in Barendrecht, twee inzittenden onderkoeld
Auto belandt in de sloot in Barendrecht, twee inzittenden onderkoeld © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van maandag 20 maart.

Auto belandt ondersteboven in sloot, inzittenden raken onderkoeld

Een auto is rond 21:00 uur op de kop in de sloot langs de Lorentzweg in Barendrecht terecht gekomen. Er zaten twee mensen in de auto, die zijn er met hulp van de brandweer uit gekomen. Ze waren niet gewond, maar wel onderkoeld. Brandweermensen ter plaatse hebben de twee inzittenden behandeld en overgedragen aan de ambulance.
Het is nog onduidelijk hoe de auto van de weg raakte en in het water terecht kwam.

Politie valt woning vol nepwapens binnen in 's-Gravendeel

Agenten zijn maandagmiddag rond 15:30 uur een huis aan de Wetering in 's-Gravendeel binnengevallen. Er zouden mogelijk wapens in de woning liggen. Binnen vond de politie inderdaad verschillende 'wapens', waaronder een neppe raketwerper en nepgranaten. De explosievendienst van de politie moest eraan te pas komen om te zien of de wapens echt waren, dat bleek dus niet het geval.
Er lag ook nog een vuurwapen in het huis, daarvan moet de echtheid nog worden vastgesteld. Omdat een tijdje onduidelijk was op de wapens echt waren, was de straat even afgesloten en de omliggende huizen ontruimd.
De bewoner is niet gearresteerd.
Wapens in woning 's Gravendeel, de straat is afgezet en woningen in de omgeving zijn ontruimd
Wapens in woning 's Gravendeel, de straat is afgezet en woningen in de omgeving zijn ontruimd © AS Media

PRDV Foundation krijgt 150 tips over Jaïr Soares

De Peter R. de Vries Foundation heeft in totaal 150 tips binnengekregen in de cold case zaak van de destijds 7-jarige Jaïr Soares uit Rotterdam. Het jongetje verdween in 1995 op het strand van Monster. Afgelopen zomer werd een beloning uitgeloofd van een kwart miljoen euro voor de gouden tip. De deadline verliep afgelopen weekend. De tips worden overgedragen aan de politie.

Minderjarige drugsuithalers opgepakt op Maasvlakte

De douane heeft de afgelopen dagen in de Rotterdamse haven zeven drugsuithalers gesnapt die over het hek van een containeroverslagbedrijf waren geklommen. Twee verdachten zijn minderjarig: de jongens zijn 16 en 17 jaar. De overige arrestanten zijn tussen de 18 en 27 jaar. Ze komen uit Rotterdam, Dordrecht en Tilburg.