FEYENOORD

Buijs in FC Rijnmond: 'Feyenoord straalt al het hele jaar uit dat ze terecht kampioen gaan worden'

FC Rijnmond met Danny Buijs
FC Rijnmond met Danny Buijs © Rijnmond
Feyenoord kampioen? Het kan eigenlijk niet meer mis. Dat is de conclusie van de mannen aan tafel in FC Rijnmond, waarin de Klassiekerzege van Feyenoord op Ajax natuurlijk uitgebreid wordt besproken. "Als ik de teamspirit en energie bij Feyenoord zie... geweldig", aldus Danny Buijs.
Trainer en oud-Feyenoorder Buijs zag Feyenoord zondag goed beginnen in de Johan Cruijff Arena. Daarna volgde een fase met overwicht voor Ajax. "Feyenoord slaagde er in de tweede helft in om onder de druk van Ajax uit te spelen. Dat is een enorm compliment naar spelers en staf, dat ze in de rust oplossingen hebben aangereikt."
Tekst gaat verder onder de uitzending van FC Rijnmond.
Buijs in FC Rijnmond: 'Feyenoord straalt al het hele jaar uit dat ze terecht kampioen gaan worden'
"In de tweede helft was Feyenoord grotendeels absoluut heer en meester. Als ik de teamspirit en energie zie... geweldig. Daar heb je ook het verschil mee gemaakt. Feyenoord straalt al het hele jaar uit dat ze terecht kampioen gaan worden. En hoe ze spelen zorgt voor een bepaalde binding en gevoel bij de supporters."
Ook analyticus Geert den Ouden genoot zondag van de zoveelste comeback van Feyenoord. "Ze zijn nu al zes-zeven keer teruggekomen van een achterstand, dan ga je erin geloven dat je dat weer kan doen. Ik vond het wel mooi hoe ze nu terug kwamen nadat ze in de eerste helft toch een beetje de weg kwijt waren."
Na de zege op Ajax is de voorsprong op de Amsterdammers nu zes punten, met nog acht wedstrijden te spelen. "Als later op de dag PSV en AZ ook punten verliezen kan het eigenlijk niet meer mis gaan", vindt Den Ouden. "Zeker gezien het programma. Als je nu wedstrijden verliest tegen kleine clubjes zou dat door een gebrek aan focus zijn. Ik geloof niet dat dat gaat gebeuren."