FEYENOORD

Wellenreuther dag na cruciale save tijdens Ajax-Feyenoord: 'Ik gaf alles om die bal te redden'

Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther
Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther © Patrick Goosen/Orange Pictures
Minuut 84 in de Johan Cruijff Arena. De stand is 2-2 bij Ajax-Feyenoord. Mohammed Kudus krijgt dé kans op de 3-2 voor de thuisploeg, maar met een fantastische reactie voorkomt Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther een late achterstand voor zijn ploeg. Een dag later blikt hij terug op die cruciale redding.
"Ik probeerde mijn doel klein te maken en gaf alles om die bal te redden", vertelt Wellenreuther. "Ik kreeg mijn vingers erachter, anders hadden zij misschien gewonnen." Twee minuten na de save van Wellenreuther kopt Lutsharel Geertruida Feyenoord naar de zege in Amsterdam.
Tekst gaat verder onder de video.
Wellenreuther dag na cruciale save tijdens Ajax-Feyenoord: 'Ik gaf alles om die bal te redden'
De 27-jarige Duitse doelman was dit seizoen lange tijd reserve achter Justin Bijlow, maar bleef desondanks voorbereid om minuten te maken. "Daar trainde ik elke dag voor. Nu ben ik blij dat ik het team kan helpen."

Hyped

Wellenreuther blikt ook nog even terug op de aankomst van de spelersbus bij Varkenoord. Duizenden uitzinnige Feyenoorders stonden hun ploeg daar op te wachten na de zege op Ajax. "We kwamen hier en zagen de fans, dat was geweldig. Iedereen in de bus was hyped, het gaf een speciaal gevoel."
Over een zeker kampioenschap wil de doelman nog niet praten. "Het is nog lang te gaan. Voetbal is een gekke sport, dus alles kan nog gebeuren. Als we blijven doen wat we de laatste weken doen maken we een grote kans."