112

Politie pakt 18-jarige man op voor gewelddadige overval op Jumbo en gijzeling supermarkteigenaar

Het 59-jarige slachtoffer van de overval op de Jumbo in Rotterdam-Lombardijen wordt in de ambulance gelegd
Het 59-jarige slachtoffer van de overval op de Jumbo in Rotterdam-Lombardijen wordt in de ambulance gelegd © MediaTV
Agenten hebben maandagochtend in een hotel in Rotterdam een man opgepakt voor een overval op een supermarkt aan de Spinozaweg in Rotterdam-Zuid. Vorige week dinsdag stormden twee mannen rond 06:45 uur de nog gesloten supermarkt binnen. Ze staken een 59-jarige medewerker neer en namen de eigenaar van de supermarkt onder dreiging van een mes mee in een auto.
De eigenaar van de Jumbo moest de twee overvallers met de auto afzetten op de Enk, een paar kilometer verderop. De 18-jarige Rotterdammer die nu is opgepakt, is volgens de politie een van de twee overvallers. De politie hoopt ook de tweede verdachte nog aan te houden.
Het is niet duidelijk wat de overvallers buit hebben gemaakt. De gegijzelde supermarkteigenaar kwam met de schrik vrij. De verwondingen van zijn gestoken collega zagen er zo ernstig uit dat de traumahelikopter werd opgeroepen. De man uit Spijkenisse was al tientallen jaren in dienst op de afdeling vleeswaren. Hij raakte zwaargewond en werd met meerdere steekwonden naar het ziekenhuis gebracht.