112

Doodgeslagen Dominique (42) uit Maassluis was 'een betrokken man en stond voor iedereen klaar'

Het drama speelde zich af in de Fenacoliuslaan in Maassluis
Het drama speelde zich af in de Fenacoliuslaan in Maassluis © MediaTV/Rijnmond
Na een feestje op de squashclub liep afgelopen weekend Dominique met zijn zoon naar huis. De twee waren behoorlijk luidruchtig toen ze door de Fenacoliuslaan kwamen, waar een man zijn voordeur uitstormde en in gevecht raakte met de 42-jarige Dominique. Die viel op de stoep en raakte bewusteloos. Omstanders belden 112 en Dominique werd gereanimeerd, maar overleed een paar uur later in het ziekenhuis. Een man van 26 is inmiddels aangehouden.
"Het is verschrikkelijk", reageert een buurtbewoner op het nieuws. "Het is een paar dagen geleden gebeurd en ik moet er nog steeds van bekomen." De buurt is op maandagochtend uitgestorven. Af en toe komt een bestelbus pakjes afgeven. De vuilniswagen wurmt zich door de smalle straten. Het voelt guur aan door de wind en de regen, maar er is niets te merken van de dodelijke vechtpartij van een paar dagen terug.
"Ik ben best wel bang. Ik vermijd ook liever de Fenascoliuslaan, want ik heb er geen goed gevoel meer over", zegt een man terwijl hij zijn hond uitlaat. "Maar het is wel bijzonder dat zoiets hier gebeurt. Het is altijd rustig hier, mensen werken hard en gaan op tijd naar bed. Af en toe is er wel een feestje, maar leven mag, hè?"
In de Fenacoliuslaan zijn ook een aantal cafés en een restaurant. Mede om die reden waren daar vrijdagavond laat nog veel mensen. "Dat is altijd wel zo, maar we hebben nooit last van die cafés", zegt een bewoner van de straat. Maar doordat het zo druk was, hadden politie en ambulance moeite om door de straat te komen. "Het was een kabaal en een gekken huis. Ik vond het heel eng."
De Fenacoliuslaan in Maassluis, enkele dagen na de fatale vechtpartij
De Fenacoliuslaan in Maassluis, enkele dagen na de fatale vechtpartij © Rijnmond
De squashvereniging waar Dominique al jaren lid van was, kan het nieuws maar nauwelijks bevatten. "Hij was altijd heel betrokken en stond voor iedereen klaar. Het was een ontzettend aardige vent, je kon er niks op aanmerken", zegt een medewerker van de club. "Met een ander lid was Dominique bezig om een nieuw initiatief op te zetten waar andere sporters weer van konden profiteren. Hij had echt hart voor de zaak." Dat Dominique uit zichzelf in een vechtpartij is geraakt, kan ze dan ook niet geloven. "Nee, dat is onzin."
Inmiddels heeft een man van 26 jaar uit het Brabantse Geldrop zich op het politiebureau van Eindhoven gemeld. Of hij ook in de straat woonde waar de vechtpartij plaatsvond, wil de politie niet zeggen. Een reconstructie van wat er die avond is gebeurd is nog niet afgerond.