112-NIEUWS

Auto ondersteboven na botsing op snelweg | Verdachte schietpartij Capelle twee weken langer vast

Auto op de kop op A29 bij afrit Barendrecht
Auto op de kop op A29 bij afrit Barendrecht © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van dinsdag 21 maart.

Dertig tips over 'Bolle Jos' na uitloven beloning 200.000 euro

De politie heeft dertig tips gekregen over de internationaal gezochte Jos Leijdekkers uit Breda, ook wel bekend als Bolle Jos, nadat het Openbaar Ministerie een week eerder een beloning van 200.000 euro had uitgeloofd voor de gouden tip. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht.
Bolle Jos wordt verdacht van grootschalige handel, import en export van cocaïne. Ook zou hij betrokken zijn bij de verdwijning en de dood van Naima Jillal. De vrouw verdween in oktober 2019 nadat ze in Amsterdam in een auto was gestapt.
De opsporingsdiensten denken dat Bolle Jos al langere tijd niet meer in Nederland verblijft. Hij staat op de Nationale Opsporingslijst en op de Europese lijst met 93 meest gezochte criminelen.
De 31-jarige Jos Leijdekkers komt uit Breda en heeft familie in Rotterdam. In januari werd op adressen van Rotterdamse familieleden invallen gedaan.
De dertig tips worden door rechercheurs bekeken.

Auto ondersteboven na botsing op snelweg A29

Na een botsing is een auto dinsdagmiddag op de kop op de snelweg beland. Het ongeluk gebeurde op de A29, vlak voor de afrit Barendrecht in de richting van Rotterdam. Beide personenauto's hebben enorme schade.
De inzittenden zijn nagekeken door ambulancepersoneel maar hoeven niet naar het ziekenhuis. Bergers zijn ter plaatse om de auto's mee te nemen, de twee rechterrijstroken richting knooppunt Vaanplein zijn afgesloten.

Verdachte schietpartij Capelle twee weken langer vast

De 43-jarige vrouw die is aangehouden voor de schietpartij in een huis aan het Maria Danneels erf in Capelle aan den IJssel blijft twee weken langer vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De schietpartij was afgelopen zondag.
Een 46-jarige man raakte gewond. Na de schietpartij werd de vrouw aangehouden. Zij was aanwezig in het huis, net als vier kinderen.

Afperser van André van Duin bekent en biedt excuses aan

De afpersingszaak rond André van Duin is opgelost. De politie heeft onlangs een man aangehouden die heeft bekend dat hij de komiek heeft gechanteerd. De man is verhoord en heeft excuses aangeboden voor wat hij heeft gedaan. André van Duin heeft de spijtbetuiging aanvaard. Dat was voor het OM reden om de zaak voorwaardelijk te seponeren met een proeftijd van twee jaar.
Van Duin werd door de man valselijk beschuldigd en gechanteerd om een fors bedrag te betalen. Van Duin is opgelucht dat de zaak is afgehandeld. "Ik hoop dat deze zaak duidelijk maakt dat bekende personen niet vogelvrij zijn."

Toestand slachtoffer trekpontje Zuidland onverminderd slecht

De toestand van de vrouw die bijna een maand geleden onder een omgeslagen voetgangerspontje terecht kwam in de Beningerslikken in Zuidland is nog steeds ongewijzigd. Dat zegt de voorzitter van Natuurvereniging Hollandse Delta, de organisatie die op 25 februari een schoonmaakactie had georganiseerd in het natuurgebied. Het voetgangerspontje met twintig vrijwilligers sloeg om onduidelijke redenen om.
De meeste mensen konden op eigen kracht uit het water komen. De vrouw kwam onder het pontje terecht en bleef minstens twintig minuten onder water. Duikers van de hulpdiensten haalden haar naar de kant. Reddingwerkers hebben de vrouw ter plekke gereanimeerd. Ze ligt nog altijd op de intensive care. Bij het ongeluk raakten drie andere vrijwilligers onderkoeld.

Defensiehelikopter oefent brandblussen boven Nieuwe Maas

Een Cougar oefent tussen 9:30 uur en 16:00 uur met een waterzak boven de Nieuwe Maas. De transporthelikopter van de Luchtmacht schept water uit de Maas in een oranje zak, om een stuk verderop deze zogeheten Bambi Bucket weer in de rivier te legen. Blushelikopters worden nationaal en internationaal met name ingezet bij natuurbranden die moeilijk onder controle te brengen zijn.
De oefening kan overlast veroorzaken. Het ministerie van Defensie heeft een speciaal klachtenformulier online gezet.

Politiehond helpt bij aanhouding drugsuithaler

De douane heeft kort na middernacht een 18-jarige drugsuithaler aangehouden bij een terminal in de Rotterdamse Waalhaven. De Rotterdammer had zich verstopt, maar gaf zich over na het harde geblaf van de politiehond.