nieuws

Nu al drukker met vuurwerkklachten dan vorig jaar

Vuurwerk-Foto-Mick-Somers
Vuurwerk-Foto-Mick-Somers
Op het Meldpunt Vuurwerkoverlast komen meer klachten binnen dan vorig jaar. Op oudejaarsavond stond de teller al boven de 48.000 terwijl dat aantal rond de vorige jaarwisseling pas bij sluiting op 3 januari werd bereikt. Dat meldt het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte, woordvoerder van het meldpunt.
Belangrijkste oorzaak van de stijging is volgens hem dat de vuurwerkverkoop dit jaar een dag eerder is gestart omdat op oudejaarsdag de vuurwerkwinkels dicht waren vanwege de zondag. ,,Veel mensen hebben helaas niet gewacht met het afsteken van hun knallers tot oudejaarsavond. Dat heeft voor anderen een dag extra overlast veroorzaakt.”
De meeste meldingen komen uit Rotterdam (1783), Den Haag (1426) en Amsterdam (1396). Verder komen de meldingen uit het hele land. Het meldpunt ging op eerste kerstdag van start en sluit weer op 3 januari.
Eerder kreeg het meldpunt te maken met valse meldingen en DDoS-aanvallen, volgens Bonte van tegenstanders die proberen de betrouwbaarheid onderuit te halen. Een team van zo'n tien vrijwilligers houdt nu naar zijn zeggen de website dag en nacht in de gaten.