nieuws

Tienduizenden zien vuurwerkshow bij Erasmusbrug

Zeker 60 duizend mensen hebben tijdens de jaarwisseling naar het Nationaal Vuurwerk in Rotterdam gekeken. De elfde editie trok daarmee evenveel bezoekers als de jubileumeditie vorig jaar.
De bezoekers kwamen uit binnen- en buitenland naar de Erasmusbrug, zegt een woordvoerder. Volgens hem was het "een gekke dag", omdat de harde wind het evenement bedreigde.
De organisatie hield de windrichting en -sterkte goed in de gaten. Als daar iets in zou veranderen, zou het publiek op grotere afstand moeten worden gehouden om de veiligheid te kunnen garanderen.
Het Nationaal Vuurwerk is de afgelopen jaren flink gegroeid. Toen het elf jaar geleden voor het eerst werd gehouden, kwamen 15 duizend mensen op het feest af.
Het Nationaal Vuurwerk werd ook dit jaar uitgezonden op tv. Ruim 1,5 miljoen mensen stemden af op de show, blijkt uit cijfers van Kijkercijferonderzoek.
Het nationaal aftelmoment werd met meer dan 3 miljoen kijkers het best bekeken. Op plek twee staat de oudejaarsconference van Youp van 't Hek met 2,5 miljoen kijkers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl