ONGELUK

Vrachtwagen slaat om in Simonshaven, chauffeur uit cabine gehaald

De omgeslagen vrachtwagen in Simonshaven
De omgeslagen vrachtwagen in Simonshaven © Wil van Balen
In Simonshaven, bij Spijkenisse, is rond 10:30 uur een vrachtwagen met oplegger gekanteld en in een sloot terechtgekomen. Het voertuig sloeg op de Schuddebeursedijk om, en belandde ondersteboven in het naastgelegen slootje. De beknelde chauffeur kon na enige tijd uit zijn cabine worden gehaald.
De bewusteloze man is ter plekke gereanimeerd en daarna naar het ziekenhuis gebracht. De veiligheidsregio meldt dat zijn vrachtwagen geladen is met houtsnippers.
De omgeslagen vrachtwagen bij Simonshaven
De omgeslagen vrachtwagen bij Simonshaven © Wil van Balen
Het ongeluk was vlakbij de uitrit van een boerenbedrijf. Omstanders probeerden tevergeefs de beknelde chauffeur uit de truck te halen; hulpverleners slaagden daar uiteindelijk wel in.
De vrachtwagen lijkt te zijn weggegleden
De vrachtwagen lijkt te zijn weggegleden © Wil van Balen
Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Op beelden is te zien dat de een deel van de banden aan de linkerkant van het voertuig in de schuin aflopende berm terecht zijn gekomen. De vrachtwagen lijkt daarna te zijn weggegleden en gekanteld.
De Schuddebeursedijk is tussen Simonshaven en Hekelingen tijdelijk afgesloten, het verkeer moet omrijden. Waterschap Hollandse Delta bekijkt of de sloot door de vrachtwagen is vervuild.