FEYENOORD

Daniël won een ochtend meetrainen met Feyenoord: 'Als een klein kind dat voor het eerst naar Disneyland gaat'

Daniël van Heijzen op het trainingsveld van Feyenoord
Daniël van Heijzen op het trainingsveld van Feyenoord © Rijnmond
Dinsdagochtend 07:45 uur. Bij de slagboom van trainingscomplex 1908 meldt zich een man, in de stromende regen. Er is nog helemaal niemand op de slagboombediende na. De man blijkt Feyenoord-supporter Daniël, die de kelderklasse eenmalig inruilt voor de top van Nederland.
Hij sprong een gat in de lucht donderdag. Toen kreeg de 30-jarige Daniël van Heijzen uit Zoetermeer te horen wat hem te wachten stond. Via een actie van sponsor TOTO won hij een ochtend meetrainen met de spelers en staf van zijn favoriete club. Een ochtend die begon aan de ontbijttafel en eindigde met afwerken op het veld.
"Ja bizar. Het is echt een droom die uitkomt", vertelt Daniël met een grote lach op zijn gezicht. "Als een klein kind dat voor het eerst naar Disneyland gaat, zo voel je je. De ene dag zit je met je eigen voetbalteam in de kleedkamer, de volgende dag aan de ontbijttafel met mensen die je eigenlijk alleen op tv ziet. Of in De Kuip."
Daniël won een ochtend meetrainen met Feyenoord: 'Als een klein kind dat voor het eerst naar Disneyland gaat'
Eigenlijk is Daniël dinsdagochtend veel te vroeg. Hij moet zich om half negen melden maar is er al drie kwartier eerder. Hij wilde geen risico nemen met het openbaar vervoer en de regen. Gelukkig laat de slagboombediende hem binnen en krijgt hij koffie.
Normaal voetbalt Daniël in de kelderklasse, naar eigen zeggen het 'laagste van het laagste'. Deels vanuit de kleedkamer zag hij hoe zijn ploeg afgelopen zondag eindelijk weer eens won in de Johan Cruijff Arena. "Ik hoopte dat ze zouden winnen, zodat ik niet mee hoefde te doen aan een straftraining vandaag", lacht Daniël. "Dan had ik morgen helemaal niet meer kunnen werken."
Want dat Feyenoord iets anders is dan zijn eigen ploeg, waar hij overigens als linksbuiten speelt, wordt Daniël snel duidelijk. "Ik ben kapot. In het krachthonk gebruikte ik spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. En op het veld gaat het supersnel, je hebt geen tijd om een balletje aan te nemen."

Open persoon Slot

Het meest benieuwd was Daniël nog naar de persoonlijkheden achter de Feyenoorders die hij normaal op tv of in het stadion ziet. Bijvoorbeeld die van Arne Slot. "De trainer kwam vanochtend gelijk naar me toe om me welkom te heten. Hij grapte al dat ze nog een linksbuiten zochten. Een heel open persoon, ik denk dat hij heel eerlijk is. Hij behandelt je als mens, hartstikke fijn."
Als klap op de vuurpijl ziet Daniël aan het eind van de training ook nog eens zijn vrouw en dochters aan de zijkant van het veld, als aandachtige toeschouwers. Of dit de mooiste dag van zijn leven is? "Ik krijg klappen als ik niet zeg dat dat mijn bruiloft was..."
Dan komen Jacob Rasmussen en Mohamed Taabouni de kant van Daniel opgelopen. Of hij nog even mee komt afwerken. Met een soepele trap schiet Daniël de bal met links in de hoek, achter Ofir Marciano. Een felicitatie van Marino Pusic tot gevolg. Hij weet dat Feyenoord er bij blessures links voorin een optie bij heeft.
Jacob Rasmussen en Mohamed Taabouni vragen aan Arne Slot of Daniël mee mag doen met afwerken
Jacob Rasmussen en Mohamed Taabouni vragen aan Arne Slot of Daniël mee mag doen met afwerken © Rijnmond